ÓVODAI JELEK, ÉS JELENTÉSÜK 2.RÉSZ

ÓVODAI JELEK, ÉS JELENTÉSÜK 2.RÉSZ

Óvodai jelek, és jelentésük 2.rész.

[good_old_share]

Folytatjuk, az óvodai jelek, jelentéseit.

A napokban már írtunk arról, hogy az óvodai jelekhez, úgymond személyiségi jellemek is tartoznak, és ezek később, a felnőtt korunkban is megmutatkoznak rajtunk.

Legtöbbször a gyerekek olyan jelet választanak, aminek a jelentése rájuk is vonatkozik, azonban ők erről még nem tudnak, és legtöbbször a szülők sem.

loading...

Így idősebb fejjel már eléggé érdekes visszaolvasni azt, hogy az óvodai jelünk jelentését, és belegondolni, hogy mennyira hasonlít a személyiségünkre.

Ez a cikk csak a 2. rész, még lesz belőle legalább egy.

Az első részt pedig ITT olvashatja el.

G

Gólya: Kicsit különc, elkülönült, elmélyült gondolkodó személyek vagyunk. Szeretünk felülemelkedni a hétköznapi dolgokon és rosszul tűrjük, ha megzavarnak abban, amit éppen csinálunk.

Gomba: Szeretünk álmodozni. A gondolatainkat, vágyainkat nem szívesen osztjuk meg másokkal. Olykor meglepjük a környezetünket a hirtelen támadt ötleteinkkel.

Gyertya: Befelé figyelő, elmélyült, elgondolkodó, szemlélődő emberek vagyunk. Nem szeretjük a kapkodást, az elhamarkodott döntéseket, és a sietséget.

Gyöngy: Érzékenyek, finom lelkűek vagyunk. Néha túlérzékenyen reagálunk mások hangulataira, érzelmeire. Az édesanyánk nagyon fontos a számunkra, ezért nehéz tőle elszakadnunk.

Gyűrű: Előfordul, hogy zárkózottnak tűnhetünk, pedig valójában csak szeretjük kijelölni a határainkat, ami mögé nem engedünk be akárkit. Aki bekerül a belső körünkbe, azzal hosszú távra elköteleződünk.

H

Halacska: Mivel intuitív, odaadó, érzékeny személyek vagyunk, ezért nehezünkre esik elhatárolódni mások hangulatától. Időbe telik, hogy megtanuljuk felismerni és követni az álmainkat, és megérzéseinket.

Házikó: Nyitottak vagyunk a világra, és önállóságra törekszünk, de szükségünk van a biztos támaszra, ahová visszahúzódhatunk.

Hegedű: Érzékenyek, finom lelkűek vagyunk. Lehetnek művészi adottságaink vagy erősen vonzódunk a művészetekhez, és a szépséghez. A szerelem fontos szerepet tölt be az életünkben.

Hóember: Játékos, bohókás, viccelődő, kissé excentrikus emberek vagyunk. Egyéniségünkkel fényt és melegséget viszünk a szeretteink, barátaink életébe.

Hóvirág: lásd virág

Hold: Érzékeny, finom lelkű, olykor túlérzékenyek vagyunk mások hangulatára, érzelmeire. Az édesanyánk nagyon fontos a számunkra, ezért nehezen szakadunk el tőle.

I

Iskolatáska: Fontos, hogy mások mit gondolnak rólunk. Elsősorban az intellektusunkkal, műveltségünkkel szeretünk kitűnni a tömegből. Kíváncsi, érdeklődő személyiségünk van, és szívesen tanulunk új dolgokat.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

K

Kacsa: Fontosak a számunkra az emberi kapcsolatok. Ösztönösen kényelemre, örömökre, jólétre törekszünk. Habár érzékenyek vagyunk, mégis gyorsan túltesszük magunkat a sérelmeken.

Kalapács: Erős és elszánt személyek vagyunk. Az akaratunkat határozottan, néha agresszívan nyilvánítjuk ki. Idővel megtanuljuk, hogy változtatnunk kell a viselkedésünkön, ami sikerül is.

Kancsó: Fontos számunkra a család. Otthonos, gyakorlatias, nyílt, megbízható, hűséges és őszinte emberek vagyunk. Az érzéseinket szeretjük másokkal megosztani, amiből néha az lesz, hogy az egészet rázúdítjuk másokra.

Kapa: Ha tennivalónk akad, akkor nem halogatjuk, hanem gyorsan nekilátunk, és elvégezzük. Alaposak vagyunk, szeretünk a dolgok mélyére ásni, és nem végzünk félmunkát.

Katica: Felszínen könnyed, játékos személyek vagyunk. A lelkünk mélyén érzékenyek és szorongók lehetünk. Gyerekként a mesékhez, felnőttként a misztikumhoz vonzódunk. Ha bízunk magunkban, akkor szerencse kísér végig az utunkon.

Kendő: Vonzódunk a titkokhoz, a rejtélyekhez. Titokzatosak, nehezen kiismerhetőek vagyunk, és szeretjük a háttérből szemlélni a dolgokat.

Kerítés: Nehezen oldódunk, és távolságot tartanunk. Már kiskorunkban komoly, felelősségteljes személyiségek vagyunk. A saját határaink mellett, másokét is tiszteletben tartjuk.

Kesztyű: Szeretjük formálni magunk körül a világot, de ezt óvatosan, körültekintően, némi távolságtartással tesszük. Időbe telik mire a saját életünket is kézbe vesszük.

Kettős kör: Számunkra fontosak a kapcsolatok, főleg a szerelem, erről a témáról már korán romantikus elképzeléseink vannak. Elköteleződő, szolidáris, hűséges emberek vagyunk.

Kifli: Közösségi érzésű, melegszívű, szociálisan érzékeny emberek vagyunk. Szívesen adunk másoknak. Képesek vagyunk keményen, néha erőnkön felül dolgozni.

Kocka: Stabilitásra és biztonságra törekszünk. Felnőttként nagy hangsúlyt fektetünk az önismeretre. Általában nem a könnyebb utat választjuk, hanem a nehezebb, kihívásokkal teli megoldásokat kutatjuk.

Kocsikerék: Lendületes, dinamikus személyiségünk van. A változásokhoz jól alkalmazkodunk. Látszólag gyorsan hozunk döntéseket, mégis a magunk módján alaposan mérlegelünk.

Korona: Szeretünk a középpontban lenni, irányítani, kitűnni a tömegből. Sokat kell gyakorolnunk az önuralmat.

Kosár: Szívesen adunk, örömmel segítünk, másoknak vigaszt, biztonságot nyújtunk, de elfogadni is képesek vagyunk.

Körte: Lágy, odaadó, fiúként is inkább lányos, érzékeny természetünk van. Szeretjük, ha babusgatnak.

Kulcs: Felelősségteljes, korán érő, kissé távolságtartó emberek vagyunk. Alaposan megválogatjuk a szavainkat és a barátainkat

Kutya: Odaadó, hűséges, megbízható barátok vagyunk. Jellemzően lelkiismeretes, érzelmileg mélyen kötődő emberek vagyunk, akik néha túlságosan igazodnak másokhoz.

L

Létra: Szellemileg nyitott, érdeklődő, kitartó személyek vagyunk. Nehezen fogadjuk el a támogatást, pedig fontos számunkra az elismerés, de keményen meg is dolgozunk azért.

Ló: Mivel lendületesek vagyunk, ezért nem szeretünk egy helyben toporogni. Kreatív, ötletes emberek vagyunk, és szívvel-lélekkel követjük az álmainkat. Nehezen viseljük, ha korlátozni akarnak minket, mert hatalmas a szabadság utáni vágyunk.

Locsolókanna: Érzelmes, gondoskodó emberek vagyunk. Szívesen megosztjuk az értékeinket, figyelmünket, energiánkat másokkal. A saját érdekünkben meg kell tanulnunk, hogy ne legyünk mindig túláradóak.

Lóhere: Nyitottan állunk az élethez, mert bízunk benne. Képesek vagyunk az alkalmazkodásra, a változásra. A szerencsénket annak köszönhetjük, hogy észrevesszük a lehetőségeket.

Lufi: lásd a papírsárkánynál

Facebook hozzászólások