FELSZÁLLT AZ ELSŐ EMBERSZÁLLÍTÓ DRÓN – VIDEÓ

loading...

Megvolt az első tesztrepülés azzal a drónnal, ami embereket is képes szállítani.

A teszt nagyon jól sikerült, így a cég már magabiztosan állhat neki a további fejlesztéseknek.

Régóta ígéri az e-volo, hogy a városi közlekedést egy új szintre emeli az emberszállító drónokkal. A jelek szerint nem csak ígérgették ezt, hanem bizony meg is valósították.

A cég a Volocopter VC200-zal a közelmúltban végrehajtotta az első, emberrel végzett tesztrepülését, amit természetesen videóra is vettek. Egyenlőre még nem tudtak túlságosan nagy távot megtenni a 18 rotoros géppel, azonban a tesztrepülés célja az volt, hogy egy évő ember vigye fel a gépet a levegőbe, ez pedig tökéletesen sikerült.

A drón tervezői még változtatni szeretnének a gép kialakításán, hogy a drón még könnyebben repüljön. Az ígéretek szerint közel 100km/h-s sebességgel lesz képes repülni, így elég gyorsan el lehet majd érni A pontból, B-be.

loading...

Főleg úgy, hogy a drónt nem akadályozza semmi, hiszen légvonalban közlekedik.

Azt, hogy a VC200 mikortól lesz kapható, még nem lehet tudni, mint ahogyan a pontos árát sem, de egy korábbi hír szerint, akár 70 millióba is kerülhet, ami azért elég drága.

Az viszont biztos, hogy az emberszállító drón hatalmas sikereket fog elérni még így is, és azt se felejtsük el, hogy a gép csendes és környezetkímélő is.

A hírek szerint, a cégnek már az is megfordult a fejében, hogy ha sikerül tökéletesen kifejlesztenie a gépet, akkor saját légi taxikat hoznának létre.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szólj hozzá

Hozzászólás