NOVEMBERBEN OLYAN SZUPERHOLDAT LÁTHATUNK, AMILYET MÉG SOSEM

NOVEMBERBEN OLYAN SZUPERHOLDAT LÁTHATUNK, AMILYET MÉG SOSEM

Novemberben hatalmas lesz a szuperhold.


[good_old_share]

Érdemes lesz megnézni.
November 14.-én olyan szuperholdat láthatunk, amilyenre 68 éve nem volt példa.

Ha esetleg lemaradnánk róla, akkor egy ideig nem is fogjuk tudni bepótolni, hiszen lagközelebb ennyire közel csak 18 év múlva lesz hozzánk a hold.

loading...

Egyébként a szuperhold jelenség nem ritka, hiszen már idén egyszer volt, és még kétszer megismétlődik, azonban a november 14.-i szuperhold lesz a legnagyobb, ami az elmúlt 68 évben előfordult, ezért mindenképpen érdemes megnézni.

A Hold 42 280 km-rel közelebb lesz a Földhöz, mint általában, ezért sokkal nagyobb lesz. Ilyen közel 1948 januárja óta nem volt hozzánk a Hold.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szuperholdról akkor beszélhetünk, amikor a Hold ellipszis alakú pályán haladva a legközelebb ér a földhöz. Ilyenkor általában 50 ezer kilométerrel közelebb van ahhoz képest, amikor a legtávolabb áll tőlünk.

Ez azt jelenti, hogy az égitest sokkal nagyobb, és sokkal fényesebb mint bármikor máskor.

Százalékokban mutatva, nagyjából 14 százalékkal nagyobb, és legalább 30 százalékkal fényesebb, ami nagyon szép látvány.
A szuperholdat mindenképpen érdemes lesz megfigyelni, hiszen 68 éve nem láthattunk ilyet, és még 18 évig nem is fogunk, ha ezt elmulasztjuk.

A szuperhold egész nap megfigyelhető lesz, azonban a legközelebb 14:53-kor lesz a földhöz.
[apss_share]

Facebook hozzászólások