NEM AZ A KÉRDÉS, HOGY BECSAPÓDIK-E, HANEM HOGY MIKOR

NEM AZ A KÉRDÉS, HOGY BECSAPÓDIK-E, HANEM HOGY MIKOR

Vajon mekkorának kellene lennie egy meteornak ahhoz, hogy elpusztítsa a bolygót?


[good_old_share]

A helyzet az, hogy meglepően kicsinek.
Sokan vitáznak arról, hogy vajon mi történne, ha becsapódna egy meteorit, és hogy mekkorának kellene lennie ahhoz, hogy kipusztítsa a bolygónakat.

És persze arról is, hogy mégis mekkora annak a valószínűsége, hogy egyszer elér minket egy akkora aszteroida, ami elpusztíthatná a Földet.

loading...

Színte száz százalék az, hogy valahol a világűrben éppen egy aszteroida tart felénk, hiszen annyi aszteroida van az űrben, hogy fizikailag lehetetlen az, hogy ne keresztezze a Föld az útját.

Már csak az a kérdés, hogy ez a bizonyos aszteroida, mégis milyen messze lehet a Földtől, és milyen méretű lehet, és az, hogy milyen sebességgel közelít felénk.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Megkérdezték a NASA-t hogy szerintük mennyi a valószínűsége annak, hogy becsapódjon egy aszteroida, és azt felelték, hogy nem az a kérdés, hogy becsapódik-e, hanem hogy mikor.

A NASA nemrég lefuttatott egy szimulációt, hogy mi történne, ha egy óriási aszteroida a földbe csapódna.

A kutatásért felelős vezetőtől megkérdezték, hogy mit lehetne tenni, ha egy aszteroda a földbe csapódna, és mi a közelében lennénk, és a kutató elmondta, hogy tulajdonképpen semmit.
Boden továbbá elmondta, hogy nem az a kérdés, hogy a jövőben megtörténik-e a becsapódás, hanem hogy pontosan mikor és hol fog bekövetkezni. Statisztikailag szinte képtelenség, hogy ne érje a földet előbb vagy utóbb valamilyen csapás, hiszen a bolygónk története során már többször is történt hasonló eset.

A szakember elmondta, hogy egy 100 és 250 méter közötti átmérőjű kisbolygó becsapódása már egészen biztosan száz százalékos pusztulást okozna.

Továbbá elmondták azt is, hogy valamennyire fel tudunk készülni az ilyen esetekre, hiszen jóval előre képesek vagyunk észlelni az aszteroidákat, de ha egy ekkora aszteroida tartana felénk, és becsapódna, akkor nem lenne seélyünk ellene.
[apss_share]

Facebook hozzászólások