ELBUKOTT A KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉST MEGAKADÁLYOZÓ ALAPTÖRVÉNY-MÓDOSÍTÁS

loading...

ELBUKOTT A KÖTELEZŐ BETELEPÍTÉST MEGAKADÁLYOZÓ ALAPTÖRVÉNY-MÓDOSÍTÁS


Mi történt itt? Te erre számítottál? Fontos kérdések a cikk végén!

 

A Jobbik olyat tett, amelyre valójában egyetlen jobbikos szavazó sem számíthatott.  De azok sem, akik az október 2-i. népszavazáson részt vettek, és nemmel szavaztak a kötelező betelepítésre.
Mint tudjuk, ez 3 418 387 embert jelent. Ezek az emberek azt várták, hogy akaratukat egységes formában, törvénnyel szabályozva rögzítse a parlament. Ezzel a törvénnyel lehetett volna megakadályozni azt, hogy idegen hatalmak, erőszakkal kényszerítsék ránk a migránsok hazánkba történő betelepítését.

Az biztos volt, hogy az ellenzék nem fogja megszavazni az alaptörvény-módosítást, de a módosításhoz elegendő lett volna az, hogy ha a látszólag (??)  a betelepítés ellen harcoló Jobbik a Fidesz-KDNP-vel közösen megszavazza a módosítást.

loading...

Nem így történt, és sokan értetlenül álnak az eset előtt. Valójában ezzel mit tett a Jobbik?

A szavazáson 65%-ot, 131 szavazatot kaptak az igenek, ami a Fidesz mandátumait jelenti, azaz más párt nem szavazott igennel. (A szavazás után a levezető elnök Latorcai János egy ideig nem tudta, mit is kéne tennie.)

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Jobbikból sem szavazott át senki, hiába kérte erre őket szinte rimánkodva Tuzson Bence fideszes frakciószóvivő a kormánypárt utolsó felszólalásában.
Nagy kérdés, hogy ezek után miként fog a Jobbik elszámolni a szavazóival, mint ahogy nagy kérdés az is, hogy ezt a tettet hogyan értékeli az a több mint hárommillió szavazó, aki októberben nemet mondott a kötelező betelepítésre?

És van itt még egy kérdés, amit csak halkan teszünk fel, és csak azoknak, akik értik is: koncepció? Vajon minden jó előre le volt „zsírozva”?

Indulhat hazánkban is a „Nagy Uniós Terv” megvalósítása és most már akadálytalanul a kényszer-betelepítés? Hamarosan meglátjuk…

Te hogy látod? Mi a véleményed? Alább megírhatod.
Szólj hozzá

Hozzászólás