ENNYIRE HÜLYÉNEK NÉZIK A MAGYAROKAT

loading...

Teljesen hülyének néznek minket az élelmiszerekkel.


A Nébih leveteti a polcokról az egyik virslit.

Már többször volt szó arról nálunk is, hogy a különböző virslik mennyire károsak, és hogy igazából mennyire kevés húst tartalmaznak.
loading...

Most ez egy virsliről ki is derült, és a Nébih ki is vonja a forgalomból. Szerencsére egy káros virslivel kevesebb lesz a polcokon.

A HVG arról írt, hogy a Nébih, azaz a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal leveteti a polcokról a Lidl egyik baromfivirsliét.

A szabályok szerint, egy virslinek minimum 40 százalék húst kell tartalmaznia ahhoz, hogy forgalmazható legyen.

Ehhez képest, a hírek szerint a Lidl baromfivirslie összesen 18 százalék húst tartalmazott, ami valljuk be, azért elég messze van a 40 százaléktól. Tehát akik BARONI baromfivirslit fogyasztanak, inkább ne tegyék.

A Nébih el is rendelte, az érintett termékek kivonását a forgalomból.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A hivatal közölte, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv előírásai szerint „virsli” néven csak azt a terméket lehet forgalomba hozni, ami megfelel az előírásban rögzített követelményeknek, azaz annak, hogy minimum 40 százalék húst tertalmaz.Ha egy virsli 40 százalék hústartalom alatt van, akkor az nem nevezhető virslinek.

A HVG azt írta, hogy az említett virsli mindössze 18 százalék rendes húst tartalmazott, valamint 43 százalék „csontokról mechanikusan lefejtett baromfihús” volt, azaz az úgynevezett MSM.

Az MSM az Európai Uniós előírások alapján azonban nem tekinthető húsnak, így a hústartalomba sem számítható bele.

Tehát A virsli hivatalosan nem lehetne forgalomba helyezhető, és jogellenesen hozták forgalomba „virsli” néven.
A hatósági intézkedésen túl a forgalmazó felvette a kapcsolatot a gyártóval, hogy a továbbiakban csak a jogszabályoknak megfelelően jelölt termékek kerülhessenek az üzletekbe.

Jövő augusztus 1-jétől egyébként tovább szigorodnak majd az előírások, a virslinél például még magasabb hústartalmat írnak elő, minimum 51 százaléknak kell lennie a húsnak, és megszabják az MSM maximális mennyiségét is, ami maximum 10 százalék lehet majd.
Szólj hozzá

Hozzászólás