NE DOBJA KI A TOJÁSHÉJAT!

NE DOBJA KI A TOJÁSHÉJAT! A tojás magas fehérjetartalma kedvező élettani hatást gyakorol az emberi szervezetre.

A tojás magas fehérjetartalma kedvező élettani hatást gyakorol az emberi szervezetre.
A tojássárgája ugyan koleszterint is tartalmaz, de a legújabb kutatások szerint ez kevésbé járul hozzá a szervezet koleszterinszintjének növeléséhez, mint ahogy azt gondolták. 
[cn-social-icon]

Használja ki a tojást, száz százalékban!
A tojásnak ugyanis nem csak a fehérje és a sárgája jó, hanem a tojás „csomagolása” is számos módon hasznosítható.

Összegyűjtöttünk néhány felhasználási módot, hogy ezentúl ne a szemétbe dobja a tojáshéjat.


– A kertben a tojáshéjat nem mérgező, természetes növényvédő szerként használhatjuk.
Törjük porrá néhány tojás héját, és szórjuk a virágok és a növények köré. Ez elűzi a (meztelen)csigákat és hernyókat a palántáktól, és a környezetet sem károsítja, mint a mérgező növényvédő szerek

loading...

– A tojáshéj komposzt egyik fontos szerves anyag forrása. Gyorsan lebomlik és kálciummal valamint egyéb értékes ásványi anyaggal látja el a komposzttal trágyázott talajt.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

– Törjük félbe egy egész tojás héját, és használjuk palánták nevelésére. A fél tojáshéjat töltsük meg földdel, és ültessük el benne a magokat. Így feleslegessé válnak a palántázáshoz szükséges edények. Ha a földdel teli tojáshéjakat visszatesszük a tojástartóba és az ablakpárkányra helyezzük azt, nagyszerű körülményeket teremtünk a palánták fejlődéséhez, mielőtt még kiültetnénk őket a kertbe.

– Az őrölt tojáshéj mintha arra lenne kitalálva, hogy edények, serpenyők és termoszok nehezen eltüntethető szennyeződéseit levakarja vele! Szappanos vízzel keverve könnyen eltüntetheti a makacs foltokat.


– Kutyatápnak szárítsa 30 percig 250 fokon a tojáshéjakat, majd egy zárható műanyag zacskóban sodrófa segítségével zúzza finom porrá. A port szórja kutyája eledelébe, gazdag kalciumtartalmának köszönhetően segít az állat csontjainak, fogazatának erősítésében.

 Amennyiben darált tojáshéjat teszel a kávéfőződ filterébe, jobb aromájú kávét kortyolhatsz reggelente! A tojáshéj elveszi a kávé keserű ízét, így intenzívebbé válik annak valódi aromája.

– Bőrápolásnál is hasznos lehet.
Áztasson néhány napig almaecetben tojáshéjat – pár nap múlva kettőzött erővel szállhat szembe a bőrirritációkkal, viszkető kiütésekkel.
Mozsárban zúzd össze egy tojás héját, és adj hozzá habbá vert tojásfehérjét. Ez a keverék tökéletes arc- és bőrápoló, bőrradír. 
[cn-social-icon]

Forrás:Tudnodkell

Facebook hozzászólások