KÁROS SZOKÁSOK, AMIKRŐL LE KÉNE SZOKNUNK!

KÁROS SZOKÁSOK, AMIKRŐL LE KÉNE SZOKNUNK!

A következő hat dolog olyasmi, amelyen mindenképpen változtatnunk kell, mert hosszú távon nem egészségesek.

[cn-social-icon]

A körömrágás: Ne is próbálkozzunk azzal mentegetőzni, hogy csak a bőrt rágjuk a körmünk mellett, mert mind a két szokás káros, hiszen nagyon sok kórokozó juthat a szánkba, miközben rágjuk a körmünket, vagy a bőrt.

A körömrágásnak az az oka, hogy nem vezetjük le a bennünk felgyülemlett stresszt, tehát ezt a szokást elhagyhatjuk azzal, hogy rászokunk a sportolásra, meditálásra, keresünk egy új hobbit, vagy megtanulunk relaxálni. Nők esetében a leszokást nagyban segíti, ha azzal a keserű körömlakkal festik ki a körmüket, amit kifejezetten erre a problémára fejlesztettek ki.

Megnyomjuk a szundi gombot: Úgy gondoljuk, hogy a világ legjobb dolga az, hogy a telefon ébresztőjén megnyomhatjuk a szundi gombot, és nyerhetünk 5-10 perc lustálkodást. Ezzel azonban csúnyán kiszúrunk a szervezetünkkel, mert a rövid, felületes visszaalvásoknak semmi hatásuk sincs.

loading...

Amikor megszólal az ébresztő, akkor azonnal keljünk fel, hiszen így nyugodtan megreggelizhetünk, elkészülhetünk, és kényelmesen elindulhatunk otthonról. Ha azonban nyomkodjuk a szundi gombot, akkor kapkodni fogunk, és jókedv helyett, idegesen kezdjük a napot.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Egyszerre akarunk leszokni mindenről: Tipikus januári probléma, hiszen szilveszterkor megfogadjuk, hogy idén a cigiről, alkoholról, és minden más, káros szokásról leszokunk, és ezt úgy képzeljük el, hogy egyik napról a másikra sikerülni fog.

Ez talán egy napig sikerül, de másnap újra engedünk a kísértésnek, mert az emberi természet ragaszkodó fajta. Ha egyszerre több dologról akarunk leszokni, akkor hatalmas nyomás alá helyezzük magunkat, ezért állítsunk fel fontossági sorrendet, és egyszerre csak egy dologról szokjunk le. Ezzel a lehető legminimálisabbra csökkentjük a visszaesés kockázatát.

A mobil folytonos nyomkodása: Régi szép idők, amikor a mobillal csak telefonálni lehetett, ezért könnyű volt letenni azt! Ma viszont egy okostelefonnal internetezhetünk, filmet nézhetünk, játszhatunk, és még millió másik alkalmazást használhatunk. Ebből következik, hogy nagyon könnyű percenként nyomkodni a telefont.

Természetesen nem kell erről véglegesen leszoknunk, ám nem árt tudnunk, hogy mennyi értékes percet vesztegetünk el ezzel, főleg, ha társaságban vagyunk. Próbáljuk meg letenni az okostelefont, és éljünk a valóságban!

Nappal éhezünk, este habzsolunk: Hajlamosak vagyunk arra, hogy napközben nem eszünk, mert úgy gondoljuk, hogy az evésre fordított idő csak naplopás, és sokkal jobb, ha inkább megcsinálunk egy-két feladatot.

Az egész napos éhezés odavezet, hogy estére egy egész lovat meg tudnánk enni. Ha ezt hosszú távon csináljuk, akkor az anyagcserénk ritmusa felborul, és a szervezetünk nem fogja tudni, hogy mit csináljon a hirtelen megkapott nagy mennyiségű étellel.

Előfordulhat, hogy vésztartaléknak elraktározza, mert lehet, hogy másnap is éhezést tervezünk, ami csak szerintünk egészséges. Ha nem szeretnénk végleg tönkretenni a szervezetünket, akkor együnk naponta négyszer-ötször kisadag ételeket.

A haj piszkálása: Mindent elmond a lelki állapotunkról az, hogy milyen gyakran és hogyan nyúlunk a hajunkhoz. A kívülálló lehet, hogy azt a következtetést vonja le ebből, hogy hiúk, vagy ártatlanok vagyunk.

A nők legtöbbször akkor piszkálják a hajukat, ha feszültek, ezért lazítsanak, gondolkodjanak pozitívan, ha azon kapják magukat, hogy folyton a hajukkal babrálnak.

Ezt a káros szokást azért is el kell hagyni, mert növeli a hajvégek töredezésének kockázatát, és fokozhatja a faggyútermelést, amitől zsírosabbak lehetnek a hajszálak.  [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások