MOSTANTÓL TILOS E-CIGARETTÁT HASZNÁLNI OTT, AHOL DOHÁNYOZNI SEM SZABAD

loading...

Mostantól nem használhat elektromos cigarettát ott, ahol dohányozni sem lehet.

Valószínűleg az elektromos cigaretta használói nem örülnek a hírnek.

Mostantól ott, ahol tilos dohányozni, ott elektromos cigarettát sem szabad használni. Szóval mostantól nem szívhatjuk az elektromos cigarettát játszótereken és munkahelyen stb.
Azok, akik ezt a szabályt megszegik, bírságra számíthatnak.

loading...

A péntektől hatályos szabályozás szerint tilos elektromos cigarettát és dohányzást imitáló elektromos eszközöket használni közforgalmú intézményekben, közösségi közlekedési eszközökön, munkahelyeken, valamint közterületnek minősülő helyeken, például aluljárókban, játszótereken és ötméteres körzetükben. A szabályt megsértők bírsága húszezertől ötvenezer forintig terjedhet.

Állítólag az elektromos cigarettákat és a hozzájuk járó tartozékokat mostantól csak a nemzeti dohányboltokban vásárolhatjuk meg, és ugyanolyan reklámtilalmak vonatkoznak az elektromos cigarettákra is, mint a rendes cigarettákra, és egyéb dohánytermékekre.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az ÁNTSZ egyik korábbi tájékoztatása szerint az elektromos cigaretta is káros a szervezetre ugyanúgy, mint a normál cigaretták.

Az elektromos cigarettákhoz használatos patronokban, illetve utántöltő flakonokban olyan vegyületek vannak, amelyek bizonyítottan egészségkárosodást okoznak, ráadásul ez független attól, hogy az adott termék tartalmaz-e nikotint vagy sem. Ráadásul a kifújt gőz is károsíthatja a körülöttünk lévők egészségét.

Arra sincs bizonyíték, hogy az elektromos cigaretta segítene a leszokásban. Az alkalmazása ugyan tényleg csökkenti az elvonási tüneteket, azonban mivel ugyanúgy nikotint juttatunk a szervezetünkbe, ezért a leszokásban egyáltalán nem segít.
Az elektromos cigaretta egyébként egyre népszerűbb. 2012-ben már 2,9 százalék használta az elektromos cigarettákat, 2013-ban pedig már 4 százalék. Természetesen ez azóta csak emelkedik.

Bár hozzá kell tennünk, hogy ez nem rossz dolog, hiszen az elektromos cigaretta sokkal „egészségesebb” mint a rendes dohánytermékek. Persze az elektromos cigaretta is károsítja a szervezetet, de sokkal kisebb mértékben. Persze ehhez azt is hozzá kell tennünk, hogy ez az e-cigi minőségétől is függ.

Nyilvánvalóan egy 800 Ft-os elektromos cigaretta jobban fogja károsítani az egészséget, mint a normál cigaretták, de ha beruházunk egy drágább, minőségi e-cigire, akkor hosszú távon biztosan jobban óvjuk az egészségünket.

Szólj hozzá

Hozzászólás