ELTÖRÖLTÉK A KÉPVISELŐK MENTELMI JOGÁT! SZAVAZÁS AZ OLDALON!

loading...

ELTÖRÖLTÉK A KÉPVISELŐK MENTELMI JOGÁT! SZAVAZÁS AZ OLDALON!

Ilyen is van…sajnos azonban nem hazánkban. FIGYELEM! Szavazás az oldal alján!

 

Törökországban eltörölték a képviselők mentelmi jogát, amely eddig megakadályozta azt, hogy a képviselőket különböző bűncselekmények elkövetése miatt büntetőjogilag is felelősségre lehessen vonni.

Ez az intézkedés az Európai parlament elnökét, és Német vezető politikusokat is felbosszantott.

Valószínű, attól félnek, hogy ez a példa ragadós lehet.

A videó után a cikk folytatódik! A képviselők körében nem okozott osztatlan sikert a törvényjavaslat…

Ne maradj le semmiről! Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: http://www.netextra.hu/newsletter/
loading...

Most ez az akadály elhárult, így sok képviselő kerül majd bíróság elé Törökországban.

A változtatást a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) kezdeményezte, mivel a tömörülés egykori alapítója, Recep Tayyip Erdogan államfő azzal vádolja a kurdbarát Népek Demokratikus Pártjának (HDP) vezetőit, hogy kapcsolatban állnak a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezettel, amiért a politikusoknak a bíróság előtt felelniük kell.

A lapok arról is beszámoltak, hogy pillanatnyilag Törökországban 138 parlamenti képviselő van, akikről valamilyen bűncselekmény elkövetése miatt aktát tartanak nyilván.

Mivel a parlament az alkotmánymódosító javaslatot 376 igen, és 140 ellenszavazattal már elfogadta, így nem kell a kérdésben kiírni népszavazást, az hamarosan életbe lép.

A videó után a cikk folytatódik! Szavazás az oldal alján!
Érdekesség, hogy a törvénymódosító javaslat tárgyalásakor hatalmas vita alakult ki a parlamentben. Két alkalommal verekedés is kitört, és ütötték, rúgták egymást a képviselők. Többen is kórházba kerültek.

Angela Merkel is nemtetszését fejezte ki. Azt mondta, hogy Németország aggodalommal szemléli az eseményeket. (azt azért hozzá kell tennünk, hogy a Német népet erről Merkel nem kérdezte meg).

Szerinted Magyarországon is el kellene törölni a parlamenti képviselők mentelmi jogát?

Betöltés ... Betöltés ...
Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk frissítéseiről húzd az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS: https://www.facebook.com/Erdekes

Szólj hozzá

Hozzászólás