ELTÖRÖLTÉK A KÉPVISELŐK MENTELMI JOGÁT! SZAVAZÁS AZ OLDALON!

ELTÖRÖLTÉK A KÉPVISELŐK MENTELMI JOGÁT! SZAVAZÁS AZ OLDALON!
loading...

ELTÖRÖLTÉK A KÉPVISELŐK MENTELMI JOGÁT! SZAVAZÁS AZ OLDALON!

[good_old_share]

Ilyen is van…sajnos azonban nem hazánkban. FIGYELEM! Szavazás az oldal alján!

 

Törökországban eltörölték a képviselők mentelmi jogát, amely eddig megakadályozta azt, hogy a képviselőket különböző bűncselekmények elkövetése miatt büntetőjogilag is felelősségre lehessen vonni.

Ez az intézkedés az Európai parlament elnökét, és Német vezető politikusokat is felbosszantott.

Valószínű, attól félnek, hogy ez a példa ragadós lehet.

A videó után a cikk folytatódik! A képviselők körében nem okozott osztatlan sikert a törvényjavaslat…

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: http://www.netextra.hu/newsletter/
Most ez az akadály elhárult, így sok képviselő kerül majd bíróság elé Törökországban.

A változtatást a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) kezdeményezte, mivel a tömörülés egykori alapítója, Recep Tayyip Erdogan államfő azzal vádolja a kurdbarát Népek Demokratikus Pártjának (HDP) vezetőit, hogy kapcsolatban állnak a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezettel, amiért a politikusoknak a bíróság előtt felelniük kell.

A lapok arról is beszámoltak, hogy pillanatnyilag Törökországban 138 parlamenti képviselő van, akikről valamilyen bűncselekmény elkövetése miatt aktát tartanak nyilván.

Mivel a parlament az alkotmánymódosító javaslatot 376 igen, és 140 ellenszavazattal már elfogadta, így nem kell a kérdésben kiírni népszavazást, az hamarosan életbe lép.

A videó után a cikk folytatódik! Szavazás az oldal alján!
Érdekesség, hogy a törvénymódosító javaslat tárgyalásakor hatalmas vita alakult ki a parlamentben. Két alkalommal verekedés is kitört, és ütötték, rúgták egymást a képviselők. Többen is kórházba kerültek.

Angela Merkel is nemtetszését fejezte ki. Azt mondta, hogy Németország aggodalommal szemléli az eseményeket. (azt azért hozzá kell tennünk, hogy a Német népet erről Merkel nem kérdezte meg).

Szerinted Magyarországon is el kellene törölni a parlamenti képviselők mentelmi jogát?

Betöltés ... Betöltés ...
Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk frissítéseiről húzd az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS: https://www.facebook.com/Erdekes

Read previous post:
VEMHES ŐZET KERGETTEK A HALÁLBA SZÓRAKOZÁSBÓL a MOTOROSOK
VEMHES ŐZET KERGETTEK A HALÁLBA SZÓRAKOZÁSBÓL A MOTOROSOK

Szomorú történet. [good_old_share] Elképzelésünk sincs, hogy valaki hogyan képes ezen szórakozni. Pilisben néhány motoros szórakozásból elkezdett kergetni egy vemhes őzet....

MI TÖRTÉNT VALÓJÁBAN GÖDÖLLŐN, ILLÉS BÁCSI CUKRÁSZDÁJÁBAN?
MI TÖRTÉNT VALÓJÁBAN GÖDÖLLŐN, ILLÉS BÁCSI CUKRÁSZDÁJÁBAN?

MI TÖRTÉNT VALÓJÁBAN GÖDÖLLŐN, ILLÉS BÁCSI CUKRÁSZDÁJÁBAN? [good_old_share] A napokban hatalmas indulatokat váltott ki az emberekből, hogy a Gödöllői „Illés...

Close