ISZLÁM SZÉLSŐSÉGESEK VERTEK HALÁLRA EGY BUDDHISTA SZERZETEST

ISZLÁM SZÉLSŐSÉGESEK VERTEK HALÁLRA EGY BUDDHISTA SZERZETEST

Iszlám szélsőségesek vertek halálra egy buddhista szerzetest a hírek szerint.

[good_old_share]

Az eset Bangladesben történt.

Néhány falubeli ellátogatott a helyi buddhista templomba, és ekkor találtak rá az elhunyt szerzetesre.
Az idős buddhista szerzetest a saját vérében fekve találták meg, akkor már halott volt. A körülmények arra utalnak, hogy a gyilkosságot iszlám szélsőségesek követhették el.

loading...

Mong Shwe U Chak megölését eddig egy szervezet sem vállalta magára, de azért gondolják az emberek azt, hogy iszlám szélsőségesek tették, mert al elmúlt időszakokban a szerzetes több fenyegetést is kapott.

A helyiek elmondták, hogy a nyugdíjas földműves az elmúlt időszakban számos halálos fenyegetést kapott, de ezeket nem vették komolyan. Sajnos szörnyű vége lett.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A bangladesi rendőrség közlése szerint az idős 75 éves szerzetesre a felubeliek találtak rá a templomban.

A hírek szerint több lábnyomot is találtak a templomban, ami valószínűleg a gyilkosoké lehet. Egyenlőre nem tudják, hogy pontosan hányan lehettek, de az eddigi ismeretek szerint nagyjából négy-öt ember lehetett, aki rátámadt a szerzetesre.

„Emberi lábnyomokat találtunk a szentélyben. Négy-öt ember támadhatott rá a szerzetesre” Mondta a helyettes rendőrfőnök.
Az idős férfi korábban földműves volt, majd két évvel ezelőtt abbahagyta a földműves életet, és szerzetesnek állt. Azóta a templom melletti völgyben élt teljesen egyedül.

Bangladesben a hónapban ez már a sokadik kíméletlen kivégzés volt. Az esetek többségében az Iszlám Állam vállalta magára a gyilkosságokat. Áprilisban két melegjogi aktivisát, egy jogász hallgatót, egy egyetemi professzort, és egy hindu szabót öltek meg.

Facebook hozzászólások