HA AUTÓS VAGY, AKKOR EZT FELTÉTLENÜL TUDNOD KELL! OSZD MEG!

HA AUTÓS VAGY, AKKOR EZT FELTÉTLENÜL TUDNOD KELL! OSZD MEG!
loading...

HA AUTÓS VAGY, AKKOR EZT FELTÉTLENÜL TUDNOD KELL! OSZD MEG! [cn-social-icon]

Sok autós nem tudja, hogy a kerékbilincset, illetve a lopóautót milyen könnyen megúszhatná.  Arról nem is beszélve, hogy a megbilincselt és elszállított autó visszaszerzésével járó összeg is a töredékére csökkenhet egy kis előrelátással és odafigyeléssel.

Mutatjuk, mit kell tenned

Tudnod kell, hogy öt éve él egy paragrafus, amely a lehető legjobb védelem a közteresek ellen, mégis a statisztikák szerint ötven autósból egy védte be magát eddig vele. Reméljük, hogy ez a cikk is hozzájárul ahhoz, hogy ez a szám gyarapodjon, és egy kis pénzt és rengeteg kellemetlenséget megspóroljanak az autósok.

A piszkos anyagiak

Egy elszállított jármű visszaszerzése 14 500 forintról indul, és egy kerékbilincset leszedetni a mai áron 11 500 forint.Ez csak az intézkedés költsége, így hozzá kell adni még az elszállításhoz tartozó rengeteg a járulékos költséget is, és ott van még mindkét esetben a parkolási vétségért járó szabálysértési bírság, mely költsége öttől ötvenezer forintig terjed. Az utolsó tételtől nem, de a bilincstől és a lopóautótól megmentheted magadat és autódat, ha előrelátó vagy és megteszed a szükséges lépést!

2010. január 1-jén életbe lépett egy rendelet az 55/2009. IRM. Erről bővebben ide kattintva olvashatsz.

loading...

A rendelet lényege, hogy egy bilincsre vagy elszállításra ítélt autóval kapcsolatos intézkedés menete a következő:

– Az intézkedés megkezdésekor az üzemben tartó személyének megállapítása céljából a járművet ellenőrizni kell a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló törvény alapján vezetett nyilvántartásban.

– Ha a nyilvántartás tartalmazza az üzemben tartó rövid szöveges üzenet fogadására szolgáló elérhetőségét vagy telefonszámát, akkor egy alkalommal meg kell kísérelni az üzemben tartó értesítését az intézkedés megkezdéséről.

Röviden összefoglalva a lényeg, hogy az intézkedő közteres addig nem csinálhat semmit az autóddal, ameddig a KEKKH adatbázisából meg nem tudja, van-e az azonosított jármű mellé bejegyezve telefonszám, vagy email-cím. Ha van, akkor egy alommal meg kell kísérelni az üzemben tartó értesítését az intézkedés megkezdéséről. Így ajánlatos mindkét adat felvitele a rendszerbe (az okostelefonok világában nem csak az sms-t, de e-mailt is megkaphatod azonnal a mobilodra).

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Hogyan kerülhet autód adatai mellé a rendszerbe telefonszámod és e-mail címed?

Személyesen be kell menni az okmányirodába és bejegyezteted a két adatot autód adatai mellé, amely így bekerül a központi nyilvántartásba. Mindezt 2300 forintba kerül. Ennyi az ára egy okmánykiadással nem járó adatmódosításnak, de például ugyanezt ingyen is megteheted a forgalmi átíratásakor.

15 percet nyersz és egy csomó pénzt megspórolsz
Tudnod kell, hogy a közterest rendelet köti, hogy az intézkedést egy ilyen lekérdezéssel kezdje.

Ha az adatok bent vannak a rendszerben, akkor a közteresnek kötelessége értesíteni az autó tulajdonosát. Ha a tulajdonos válaszban jelzi, hogy 15 percen belül a helyszínről eltávolítja a gépkocsit, akkor a megkezdett intézkedést meg kell szakítani, és várnia kell 15 percet a tulajdonosra.

Az értesítés időpontját kötelező jegyzőkönyvben rögzíteni, így innen indul a visszaszámlálás, mielőtt kattanna a bilincs, vagy beindulna a "lopóautó".

Azt meg kell jegyeznünk, hogy ez a „trükk” csak a kerékbilincseléstől, és az autó elszállításától véd, a szabálytalan parkolásért viszont jár a pénzbírság.

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor oszd meg másokkal is! [cn-social-icon]

Read previous post:
ISMÉT VILÁGVÉGÉT HIRDETNEK!
ISMÉT VILÁGVÉGÉT HIRDETNEK!

Sok helyen ismét a világvégéről beszélnek! [cn-social-icon] Ismét az a hír terjed a világhálón, hogy világvége lesz, de most aztán...

A MAGYAR GYEREKEKET IS KÖNNYŰ ELRABOLNI! - VIDEÓ
A MAGYAR GYEREKEKET IS KÖNNYŰ ELRABOLNI! – VIDEÓ

Nálunk is kipróbálták, hogy el lehet e csalni a gyerekeket egy kiskutyával. [cn-social-icon] Már szinte mindenki látta azt a videót...

Close