KÖZELÍT HOZZÁNK AZ EBOLA!

KÖZELÍT HOZZÁNK AZ EBOLA

-Spanyolország, Macedónia, Szerbia, Németország- Ezek azok az Európai országok ahol az ebola vagy annak gyanúja felmerült. A kór közelít hazánkhoz, és nem úgy tűnik hogy bármilyen intézkedés megállíthatja.

Múlthét csütörtökön egy Brit állampolgárságú férfi lett rosszul a macedóniai Skopje egyik szállodájában, magas lázzal, hányással és belső vérzéssel szállították kórházba de nem sokkal később elhunyt. A férfi Nagy-Britanniából utazott Skopjebe. Vele utazott az egyik barátja is aki szintén ebolás tüneteket mutat, őt a helyi kórház fertőző osztályán kezelik .Az orvosok szerint a két férfi tünetei az ebola tüneteivel azonosak, de csak a vérvizsgálat után tudnak biztosat mondani.

A Macedóniában történt haláleset miatt Szerbiában 708 embert vontak megfigyelés alá, közülük kettőszázan a leginkább fertőzött afrikai országokból érkeztek Macedóniába, de egyenlőre nem észleltek megbetegedést.

Németországban – Lipcsében– egy férfi került kórházba szintén ebolagyanús tünetekkel, de a fertőzést csak vérvizsgálattal tudják megállapítani.

loading...

Az első bizonyítottan ebolás beteg a Spanyol nővér – Teresa Romero Ramos- állapota rosszabbodott, de a férjén egyenlőre nem mutatkoznak tünetek. A nővérrel érintkező embereket karantén alá helyezték, a család kutyáját pedig elaltatták a helyi önkormányzat utasítására, ami nagy botrányt robbantott ki az állatvédők körében.

Az ebola még tavasszal robbant ki Afrikában és gyorsan átterjedt a környező országokra. A három országban – Guinea, Sierra Leone, Libéria – már legalább 8000 fertőzött és legalább 3800 halott van. A kór nyár végére elérte Európát is és már az Egyesült Államokban is történt egy haláleset – Thomas Duncan – és legalább 100 embert tartanak mefigyelés alatt, az egyik rendőr aki járt a lakásán pedig ebolás tüneteket mutat.

Sajnos Magyarországon az ebolával kapcsolatban néma csend van, az orvosok keveset nyilatkoznak, a média hallgat, a lakosok nagy része nem tud semmit, pedig az ebola vészesen közelít hozzánk! NetExtra

Facebook hozzászólások