MEGOLDÓDHAT A MIGRÁNSVÁLSÁG?

loading...

MEGOLDÓDHAT A MIGRÁNSVÁLSÁG?

Látszólag Politikusok hada keresi a megoldást a migránsválság leküzdésére, de jól érzékelhető, hogy – (vagy kompromisszum, vagy valódi akarat hiányában) nem születhet hosszú távú megoldás.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Nemrégiben a MailOnline számolt be arról, hogy az Európát is sújtó válsággal kapcsolatban egy Egyiptomi milliárdos megtalálta a megoldást. A Távközlés iparmágnás, Naguib Sawiris Úgy döntött, hogy vásárol egy, vagy két nagy szigetet, melyek külön államként működnének, és ezeken –a tervek szerint – nemcsak földet, de állásokat is biztosít a szíriai polgárháború elől menekülőknek, hogy új országot építhessenek maguknak.

 

Sawiris nem csak a válság gazdasági és politikai hatásait ismeri, de tisztában van azzal is, hogy az Európába induló menekültek közül eddig több mint 2300 ember vesztette életét a nyílt tengeren, vagy a szárazföli út során. (A videó után a cikk folytatódik)Az Egyiptomi milliárdos közölte, hogy a szigetek vásárlására akár 100 millió dollárt is áldozna.

A friss információk alapján már fel is vette a kapcsolatot a Görög, illetve az Olasz kormányokkal annak érdekében, hogy a terveit megvalósíthassa. Az újságírók kérdésére elmondta, hogy azokban a térségekben „több tucat sziget” van, amelyek szóba jöhetnek, és alkalmasak lehetnek arra, hogy akár többszázezer menekültnek új otthont, hazát, és ezekkel együtt munkahelyeket is biztosítsanak.

Itt a családok valóban új életet kezdhetnének, az otthonaik mellett iskolákat, kórházakat és az élethez szükséges infrastruktúrát is kiépíthetnék.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Bíztató jelekSawiris arról is beszámolt, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága közölte: együttműködne vele a projektben.

Mit tudhatunk az emberbarát milliárdosról?

Naguib Sawiris az Orascom TMT vezérigazgatója, a gigacég mobiltelefon-hálózatokat működtet a Közel-Kelet és Afrika több országában, valamint Dél-Koreában. Sawarisnek saját tévécsatornája is van Egyiptomban.

Bízzunk benne, hogy a globális politika valóban mögé áll és segíti az elképzelés megvalósítását, sőt azt továbbgondolva, közös pénzügyi kerettel újabb területeket biztosít a rászoruló családoknak. Neked mi ezzel kapcsolatban a véleményed? 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás