MOSTANTÓL FIZETÜNK A TV ADÁSOKÉRT. ITT VANNAK AZ ÁRAK!

MOSTANTÓL FIZETÜNK A TV ADÁSOKÉRT. ITT VANNAK AZ ÁRAK!
loading...

MOSTANTÓL FIZETÜNK A TV ADÁSOKÉRT. ITT VANNAK AZ ÁRAK!

[good_old_share]

Véget ért az a korszak, amikor ingyen nézhettük az RTL Klub, és a TV2 adásait.

 

Ha úgy nézzük, a műsorokat valóban ingyen nézhettük, viszont cserében rengeteg reklámot kellett elviselnünk, amelyből a műsorszolgáltatók profitáltak, és tartották fent magukat.
Most fizetőssé vált mindkét szolgáltató csatornája, viszont azt nem tudjuk megmondani, hogy az idegesítő reklámok megszűnnek-e, vagy esetleg nagymértékben csökken a reklámidő.

Az ügy előzménye az, hogy egy április végi kormányrendelet következtében programdíjat kérhetnek ezentúl az RTL Klub és a TV2 műsoráért a két legnagyobb nézettségű országos kereskedelmi tévécsatorna médiaszolgáltatói. ( Valószínű, hogy a médiatulajdonosok lobbi tevékenysége is hozzájárult a rendelet megszületéséhez.)

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A tulajdonosok úgy számolnak, hogy a díj bevezetésével évi több milliárd forint plusz bevételhez jutnak majd.
Az RTL Klub hétfőn jelentette be, hogy műsoruk SD-adásának továbbítása listaáron (áfa nélkül) 150 forintjába kerül majd a szolgáltatóknak, havonta, előfizetőnként. Abban az esetben, ha a szolgáltató szerződést köt az RTL Klubbal  – erre három hónap áll rendelkezésre – akkor az ár kedvezményes, 135 forint.

Ha a szolgáltató nem szerződik le, a díjat az RTL akkor is kiszámlázza, és ha nem kapják meg a kiszámlázott összeget, akkor kikapcsolhatják az adást.

A napokban a TV2 is közleményt adott ki, mely szerint a programdíjuk (szintén SD-adás) listaáron egyéni előfizetők után 290 forint lehet jövőre minden előfizető után, havonta – áfa nélkül.
A TV2 úgy döntött, hogy mivel a rendelet év közben jött ki, ezért a TV2 idén december 31-ig bevezető díjat alkalmaz: mindenkitől 150 forintot kérnek.

A szakemberek véleménye igen eltérő azzal kapcsolatban, hogy a szolgáltatók ráterhelik-e a tv nézőkre ezeket a díjakat. Kb. a szakemberek fele úgy véli, hogy a szolgáltatók továbbhárítják az ügyfelekre a megemelt költségeket.

Te melyik csatornát nézed szívesebben?

Read previous post:
ÚJABB MIGRÁNS LÁZADÁS FRANCIAORSZÁGBAN - VIDEÓ
ÚJABB MIGRÁNS LÁZADÁS FRANCIAORSZÁGBAN – VIDEÓ

Újabb migráns lázadás tört ki Franciaországban. [good_old_share] Számunkra érthetetlen, hogy az alábbi felvételeket miért nem adják le a híradókban. Osszuk...

TÉVHITEK A TESTÜNKRŐL
TÉVHITEK A TESTÜNKRŐL

Tévhitek a testünkről. [good_old_share] A mai cikkben eloszlatunk néhány elterjedt tévhitet a testünkkel kapcsolatban. Mára már a tudománynak, és az...

Close