MINDIG OLVASSUK EL, A GYÜMÖLCSÖKÖN LÉVŐ CÍMKÉT!

MINDIG OLVASSUK EL, A GYÜMÖLCSÖKÖN LÉVŐ CÍMKÉT
loading...

Mielőtt megveszel egy gyümölcsöt, olvasd el a címkén lévő számokat!

[cn-social-icon]

Ezek a címkék elárulják, hogy mennyire génkezelt a gyümölcs.

Mostanában már rengeteg fajta gyümölcsöt lehet kapni mindenfelé. Az egyetlen gond az, hogy nem tudjuk a gyümölcsök pontos származási helyét, és azt sem, hogy mennyire génkezelt az adott gyümölcs.

Éppen ezért tették a gyümölcsökre azokat a címkéket, amiket általában rögtön le is veszünk és kidobunk. Persze ezeken nincs egyértelműen rajta hogy „génkezelt gyümölcs”. Azt hogy az adott gyümölcs génkezelt-e, vagy éppen bio, azt a rajta lévő számokból tudhatjuk meg.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azt jó ha tudjuk, hogy a legtöbb gyümölcs olyan kémiai kezelésen megy át, hogy ha arról tudnánk, valószínűleg egy életre elmenne tőle az étvágyunk. De ha odafigyelünk a címkén található számokra, akkor egészségesebb gyümölcsöket ehetünk (már ha van ott, ahol éppen vesszük), és ezzel egy kicsit visszaszorítjuk a génkezelt gyümölcsöket is.

Szóval, ha a címkén 4 számjegyű szám van, és 3-mal vagy 4-el kezdődik, akkor az „intenzív mezőgazdasági feldolgozáson” ment át. Ez azt jelenti, hogy több műtrágyát és növényvédő szereket használtak fel, mint átlagosan szoktak.

Hogyha a címkén 5 számjegyű szám van, és az a szám 8-al kezdődik, akkor az azt jelenti, hogy a gyümölcs genetikailag módosított, tehát génkezelt. Ezek azok a gyümölcsök amiket jobb nem megenni.

Ha pedig 5 számjegyű, és 9-el kezdődő szám van a címkén, akkor azt hagyományosan termesztették és nem esett át génkezelésen, ezen kívül nem használtak növényvédő szereket. Tehát ezeket ajánlatos megvenni és elfogyasztani.

De persze még mindig az a legjobb megoldás, ha inkább magunknak termesztjük meg, ha van rá lehetőségünk.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Read previous post:
ZSENIÁLIS ÖTLET: ISKOLALÉPCSŐN A TÖRTÉNELEM ALAPJAI
ZSENIÁLIS ÖTLET: ISKOLALÉPCSŐN A TÖRTÉNELEM ALAPJAI

A Sásdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola egy zseniális ötlettel állt elő. [cn-social-icon] Bizonyára mindenki emlékszik arra, hogy régen...

ENSZ: ÁLLÍTSUK LE A BABAMENTŐ INKUBÁTOROKAT!
ENSZ: ÁLLÍTSUK LE A BABAMENTŐ INKUBÁTOROKAT!

ENSZ: ÁLLÍTSUK LE A BABAMENTŐ INKUBÁTOROKAT! Az ENSZ furcsa, sokszor emberellenes megnyilvánulásairól mostanában egyre gyakrabban, és egyre többet hallani. Talán...

Close