MEGTALÁLTÁK A HIV VÍRUS ELLENSZERÉT?

MEGTALÁLTÁK A HIV VÍRUS ELLENSZERÉT?

Megtalálták a HIV vírus ellenszerét?


[good_old_share]

Lehetséges, hogy megtalálták a gyógymódot.
A HIV vírust a mai napig nem sikerült gyógyítani. Bár az orvostudomány folyamatosan keresi rá a gyógymódot, mégsem sikerült megtalálniuk.

Persze az összeesküvés elméletek hívői azt gondolják, hogy a vírusra már régen megvan a gyógyszer, csak éppen nem publikálják az egyszerű emberek számára, mert ezzel is szeretnék ritkítani az emberiséget, de ebbe most nem mennénk bele.

loading...

A HIV vírus ellen azért nehéz küzdeni, mert az immunrendszert támadja meg, és a gp120 sejtmembrán fehérjéin keresztül képes kötődni a CD4+t limfociákhoz.

A mostani kétlépcsős gyógymód azonban hatásosnak bizonyul, és úgy tűnik, hogy egy Brit férfit sikerült meggyógyítaniuk vele.

Így ez a Brit férfi lehet az első olyan ember a világon, akinek sikerült kiirtani a HIV vírust a szervezetéből. Az új eljáráson öt egyetem kutatói dolgoztak egyszerre, és egyenlőre nagyon bizakodóak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Összesen ötven betegen próbálták ki az eljárást, amely még lappangó állapotában támadja a betegséget. A vírus a terápia után teljesen eltűnt a 44 éves férfi szervezetéből.

Azóta többször is átesett vizsgálatokon, de nem mutatható ki nála a fertőzés. Ha ez továbbra is így marad, akkor kijelenthető, hogy ő az első ember a világon, akit sikerült meggyógyítani.

A kutatócsoportban a legjobb szakértők fogtak össze az új gyógymód kifejlesztéséért. Ezek az Oxford, Cambridge, Imperial College London, University College London és King's College London.

A mostani gyógymód egy kétlépcsős kezelés. Első sorban a vakcina segít felismerni a szervezetnek a fertőzött sejteket, így a szervezet könnyebben meg tud ezektől szabadulni, másrész a Vorinostat nevű gyógyszer aktiválja a T limfocitákba beépült vírust, ezzel pedig az immunrendszer is észleli őket.
Eddig ötven betegen próbálták ki a gyógymódot, de egyenlőre csak egyetlen betegnél sikerült elérniük azt, hogy a fertőzés teljesen eltűnjön a szervezetéből. Ha a többi betegnél is sikerül ezt elérniük, vagy legalább nagymértékű javulást, akkor elmondható, hogy találtak ellenszert a vírusra.

Ez pedig egy hatalmas felfedezés lenne az emberiség történelmében, és tízmilliókon segíthetnének vele.

Több mint 37 millió HIV fertőzött él most a világon, így ha a gyógymód ténylegesen működne, talán mindenkit meggyógyíthatnának. Persze ez még messze van, hiszen rengeteget kell még dolgozniuk a gyógymódon, és nagyon sok tesztelés van hátra ahhoz, hogy kimondhassuk, hogy a gyógyszer tényleg hatásos.
Facebook hozzászólások