ELKÉPESZTŐ! TUDTAD, HOGY MEGFIGYELNEK?

ELKÉPESZTŐ! TUDTAD, HOGY MEGFIGYELNEK?

ELKÉPESZTŐ! TUDTAD, HOGY MEGFIGYELNEK?

 

Hallottad már, hogy a Google a nyomodban jár, naplóz, és így minden lépésedet megjegyzi?

Modern világunkban az internet és az okostelefonok felhaználói számára fontos a kényelem, és az, hogy bárhol is tartózkodnak, hozzájuthassanak a friss információkhoz, elektronikus leveleikhez, vagy éppen a közösségi oldalaikon tegyék közzé a számukra fontos eseményeket.

Ez hatalmas információáradat és egyben táptalaj az összeesküvés-elméletek kedvelőinek.De vajon tényleg csak egy elméletről van szó, vagy esetleg ennél többről?

A GOOGLE MEGFIGYEL!

Akad jó néhány furcsaság, ami arra utal, hogy az elméletek egy része nagyon is valóságos.

loading...

A Google és a Facebook esetében már több alkalommal írtunk arról, hogy gyűjtik a felhasználóikról az információkat, és azokat rendre fel is használják.

Most viszont egy olyan eszközre hívták fel a figyelmünket, amit eddig mi sem tudtunk, és valószínű, hogy a legtöbb okostelefon felhasználó sem értesült róla.

A Google bizony minden lépésedet figyeli, naplózza, azokat is, amiket az otthonodon kívül teszel. Hogy ez hogyan lehetséges? Az e-mail fiókodon keresztül.

Ha van Gmail-es fiókod, és korábban nem tiltottad le a tartózkodási hely beazonosítását, akkor bizony a Google keresőrendszere pontosan követ téged, jegyzi, sőt, akár térképet is rajzol napi bontásban arról az útvonalról, melyet telefonoddal bejártál. Erről te is meggyőződhetsz. Ha akarod, akkor visszanézheted a tegnapi napodat, vagy akár egy teljes hónapra is visszatekerheted az „idő kerekét”.

A rossz hír, hogy ezt más is megteheti, amennyiben adatokat szeretne rólad gyűjteni, és hozzáfér a fiókod adataihoz. Hogy ezt kik tehetik meg? Azt a Te fantáziádra bízzuk.

Hogy találod meg a térképet?

Kényelmesen, a számítógépeden is meg tudod nézni, hogy merre jártál az elmúlt időszakban. Első lépésként jelentkezz be abba a Gmail-es fiókba, melyet az okostelefonoddal használsz, ez után KATTINTS IDE.Ha beléptél, akkor a bal oldalon találod a naptár lenyíló fülét, aminek segítségével beállíthatod, hogy hány napi helyelőzményt akarsz visszanézni. Ha korábban engedélyezted a tartózkodási hely beazonosítását, akkor a térképen megjelenik majd az összes létező hely, ahová az általad kiválasztott időszakban ellátogattál.

Facebook hozzászólások