A ROBBANTÁS-KIDERÜLT, HOGY MI LEHETETT AZ INDÍTÉK

A ROBBANTÁS-KIDERÜLT, HOGY MI LEHETETT AZ INDÍTÉK.

A ROBBANTÁS-KIDERÜLT, HOGY MI LEHETETT AZ INDÍTÉK


[good_old_share]

A Teréz körúti robbantás után szinte azonnal, mindössze néhány perc leforgása alatt a helyszínre érkeztek a Rendőrség munkatársai.
A helyszínt nagy erőkkel biztosították, és azonnal hermetikusan lezárták.

Tehát a „forró nyom” a rendelkezésükre áll. Mint kiderült, az eset kapcsán több mint száz nyomozó és szakember lett megbízva az ügy felderítésére. Mivel kiemelt jelentőségű esetről van szó, ezért ez prioritást élvez, így nem csak a technikai eszközök, de anyagi forrás is a szakemberek rendelkezésére áll.

Ezekkel párhuzamosan a miniszterelnök is megadta a „kilövési engedélyt” és utasítást adott arra, hogy az elkövetőt minden eszközzel „vadássza le” a hatóság.

A Központi Nyomozó Főügyészség közlése alapján ez idáig 430 bejelentés érkezett az ingyenesen hívható zöldszámra, és 30 kép- és videofelvételt töltöttek fel civilek az elkövető felkutatása céljából létrehozott internetes oldalra.

loading...

10 millió forint nem apró pénz

 

Ennyi nyomravezetői díjat tűztek ki a hatóságok, amely megtette a hatását. A hivatalos közlések alapján folyamatosan érkeznek a bejelentések az állampolgárok részéről. Az illetékesek arról is tájékoztatták a sajtót, hogy ez idáig 430 állampolgári bejelentés érkezett arra a zöld számra, amely ingyenesen hívható, és csak erre az esetre tartják fent.

A robbantás célpontjait-a kér szolgálatot teljesítő rendőrt is sikerült kihallgatni, illetve az ő átvilágításuk is megtörtént már.

Az internet nem ismer határokat, így az elkövetőről készült videó, illetve képfelvételek bejárták a környező országokat is.

A robbantó jól láthatóan ismerte a járőr útvonalat. Tudta, hogy a járőr-pár átlagosan mennyi idő alatt járja be az adott utat, és (ha nem szaladnak bele intézkedésbe), kb. mikor érhetnek az általa kijelölt pontra.

Ismerte az általa bejárt útvonalon lévő biztonsági kamerákat és azok átlagos magasságát. Tisztában volt vele, hogy a fejét meddig emelheti fel, hogy az arca mindvégig takarásban maradjon. Tudta, hogy az arca elrejtéséhez (az oldaltakarást is figyelembe véve) a „horgászsapka” a leg alkalmasabb.

Álcaként remekül használta a mobiltelefont (üzlet bejáratánál takarítónő mellett), valamint amikor „egyszerű turistaként” viselkedett a robbantás helyszínénél az ásványvizes palackkal.

A videó után a cikk folytatódik!
„Érdekes”, hogy mindezeket az előzményeket figyelembe véve a robbantás elkövetője még mindig szabadlábon van, és úgy tűnik, hogy a hatóságok nem is tudják, hogy ki követhette el a bűncselekményt, ezért kriminálpszichológust is felkértek a közreműködésre.

Újra robbanthat az elkövető

 

Legalábbis ezt állítja Végh József kriminálpszichológus, aki kielemezte a rendelkezésére álló fénykép illetve videofelvételeket. A szakember azt állítja, hogy az elkövető mozgása, viselkedése, ruházata alapján a „rendezett elkövető” képét mutatja.

Nyugodtan, és hatalmas türelemmel kivárta, még a szolgálatot teljesítő rendőrök a „leg optimálisabb” pontra érnek, és mérnöki pontossággal ekkor robbantott.

Ez hidegvérű, és profi elkövetőre utal. Olyan emberre, aki tisztában van az általa használt robbanóanyag hatóerejével, illetve annak rombolást okozó sugarával.

A Faktor.hu-nak adott riportban Végh József kriminálpszichológus szerint az elkövető depresszióban szenved.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A szakember hozzátette, hogy azonnal feltűnt a felvételen, hogy míg az arca fiatalos a férfinak, a mozgása darabos, lassú, ami inkább az idős emberekre jellemző. Ez a fajta mozgás leginkább a depresszióban szenvedők sajátja. Az elkövető most roppant elégedett lehet magával: még a rendőrség is elismerte, hogy profi munkát végzett.

Végh József szerint az elkövető számára rendkívül fontos az elismerés. Feltételezhető, hogy régebben ezt nem kapta meg. Ha alábbhagy az érdeklődés, amiben ő most lubickol, félő, újra lecsap, hogy reflektorfényben maradjon.
Természetesen ezt a verziót sem lehet kizárni, de-a jelenleg a sajtó rendelkezésére álló információk alapján a Rendőrség még mindig a sötétben tapogatózik.

Ez azért is furcsa, mert a korábban felsorolt forrónyomtól kezdve a kamerafelvételeken át –amelyekkel a robbantó útvonalát is le lehet követni, minden adott.

Ilyen előzmények után joggal adódik a kérdés: elfogják egyáltalán az elkövetőt?

Facebook hozzászólások