MEGLEPŐ DOLGOKAT TARTALMAZNAK AZ ALAPVETŐ ÉLELMISZEREK!

MEGLEPŐ DOLGOKAT TARTALMAZNAK AZ ALAPVETŐ ÉLELMISZEREK!

Lassan követhetetlenné válik azon információk sorozata, amelyek a boltokban található élelmiszerek gyártása közben felhasznált eljárások és összetevők egészségre káros mivoltára hívják fel a figyelmet. Biztosak vagyunk abban, hogy a hipermarketekben vásárolt élelmiszer valamilyen szinten káros az egészségre, de hogy pontosan mi és milyen mértékben ártalmas, arról mindenki másként vélekedik.

Mindezek ellenére enni kell, ezért a legjobb megoldás az lenne, ha minél kevesebb alkalommal fogyasztanánk nagyüzemi gyártással készült termékeket, mivel azok jó eséllyel tartalmaznak haszontalan anyagokat, és a mindennapi betevőnket mi magunk állítanánk elő. Amennyiben ez nem lehetséges, igyekezzünk olyan termelőtől vásárolni, akiben maximálisan megbízunk. Ez azért fontos, mert a tömegfogyasztás céljából gyártott élelmiszerek meglepő összetevőket tartalmazhatnak. Ezeket a Mediashow blog foglalta össze:

Kenyér

A búzaliszt L-cisztein kéntartalmú aminosavat tartalmaz, amelyet sósavval nyernek ki keratinban gazdag szövetekből (toll, szőr, emberi haj). Az eljárás ugyan veszélytelen, bár nem étvágygerjesztő.


Joghurt

Nem újdonság, hogy sok joghurt esetében kárminsavat alkalmaznak színezőanyagként. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a kárminsavat kokcsinellából nyerik ki, amit a fügekaktuszokon élő tetvek porrá őrléséből nyernek. A kokcsinella nemcsak a joghurtokban fordul elő, hanem a legtöbb kozmetikai termékben is.

loading...

Párizsi

A párizsi sokak kedvence, hisz olcsó és viszonylag finom is. Legalább 40 százalék vágóhídi bőrt tartalmaz, színezéket, stabilizátorokat és ízfokozót, valamint sok vizet.

Szörp

Nyomokban gyümölcsöt is tartalmazhat – mondhatnánk, hisz a szörpök nem egyebek, mint színezék és tartósítószer, valamint cukor és édesítőszer egyvelege.

Péksütemények

A bennük lévő transzzsír növeli a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát, túlzott fogyasztása agyvérzéshez, szívinfarktushoz vezethet.


Cukor

A fehér cukor alapanyaga a cukorrépa, amely 20 százalékban tartalmaz cukrot. A fehér cukor valójában pedig egy szacharózból álló egyszerű szénhidrát, melyet a cukorrépából nyernek. Míg a nyers cukorrépa körülbelül 20 százalék cukrot, a kristálycukor 95 százalékot tartalmaz. Ez a természetben előforduló minden növény cukortartalmának a többszöröse, míg természetes anyag egyáltalán nem marad benne. A barna cukor sem egészségesebb, amelyet azonos eljárással állítanak elő azzal a különbséggel, hogy a folyamatot a nem teljes tisztítás előtt leállítják, azaz a cukor még tartalmaz természetes anyagokat. A cukrot ezért lehetőség szerint helyettesítsük mézzel, nádcukorral, szőlőcukorral, vagy fruktózzal.

Kerüljük az alábbi összetevőket:

Nitritek és nitrátok (E249-E252)
Kéndioxid és szulfitok (E220-E228)
Aszpartám (E951)
Ciklamát (E952)
Szacharin (E954)

Forrás:Tudnodkell

Facebook hozzászólások