MEGKÖVESEDETT DINOSZAURUSZT TALÁLTAK KANADÁBAN – VIDEÓ

MEGKÖVESEDETT DINOSZAURUSZT TALÁLTAK KANADÁBAN - VIDEÓ

Megkövesedett dinoszauruszt találtak Kanadában.

[good_old_share]


Nem mindennapi leletre bukkantak Kanadában.

A történelemben először találtak meg egy dinoszauruszt majdnem olyan formájában, ahogy létezett.A régészet a megkövesedett dinoszauruszra egy Kanadai bányában találtak rá, és a becslések szerint nagyjából 110 millió éves lehet.

loading...

A leletet pénteken mutatták be a Royal Tyrell Múzeumban.

A szakértők elmondták, hogy a lelet nem csupán egy csontváz, hanem az egész „dinoszaurusz pontosan úgy van, ahogyan létezett.”

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A hüllő öt és fél méter hosszú volt, és nagyjából 1400 kilogrammot nyomott, és a növényevők csoportjába tartozott.

Azt is fontos kiemelni, hogy pikkelyes volt, és „páncél” borította.

A lelet amiatt is érdekes, mert egy eddig teljesen ismeretlen fajról van szó, valamint a hírek szerint még a béltartalma is konzerválódott, így az eddigieknél sokkal pontosabb képet kaphatunk az őshüllőről.

loading…


Azt is elmondták, hogy a lelet kiemelésénél különösen óvatosak voltak, de a lelet így is darabokra tört. Az volt a szerencséjük, hogy viszonylag nagyobb darabokra, így könnyebb volt megoldani az őshüllő rekonstruálását.A leletet tovább fogják vizsgálni, és valószínűleg sokkal többet is elárulnak majd.

Ha érdekesnek találtad a cikket, oszd meg másokkal is.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások