MEDGYESI IVÁN: A HOLDRÓL FIGYELNEK MINKET

MEDGYESI IVÁN: A HOLDRÓL FIGYELNEK MINKET

Az egri Univerzum Klub elnöke, Medgyesi Iván vehette át idén a Pax Galacticana-díjat az újpesti ufókongresszuson. Az egri fizikatanár senkit nem akar győzködni az ufók létezéséről, de kérdésekre szívesen válaszol. A Borsnak beszélt arról, kik a földönkívüliek, és mit akarnak tőlünk.

Az ufók létezésének rejtélye évszázadok óta lázban tartja az emberiséget. Vannak, akik azt állítják: sok a bizonyíték arra, hogy földönkívüliek élnek más bolygókon, és időnként a Földre látogatnak. Akadnak, akik nem zárják ki a létezésüket, de nem foglalkoztatja őket a kérdés. És vannak a szkeptikusok, ők azt hangoztatják, hogy csak az ember uralja a galaxist. Ön mióta fogadja el az ufók létezését?


 – Gyermekkorom óta foglalkoztat, hogy az Univerzumban vannak-e rajtunk kívül mások is. Faltam a földönkívüliekkel foglalkozó könyveket, újságokat. Szakmám szerint elektronikai műszerész és matematika-fizika-technika tanár vagyok. Felnőtt fejjel már komolyabban láttam hozzá az ufókutatáshoz.

Medgyesi Iván szerint a földönkívüliek az álcázás nagymesterei

loading...

Van a földönkívüliekkel kapcsolatos élménye?
 – A legmisztikusabb ufóészlelésem Eger környékén történt. Egy hatalmas repülőgép-sziluettet láttam elhúzni a fejem fölött a ködben, kb. száz méter magasságban. Arra gondoltam, hogy bajba került a jármű, azért repül ilyen alacsonyan, és mindjárt a földhöz csapódik. Csakhogy hang nélkül és nyomtalanul eltűnt, és a közeli reptéren sem tudtak róla semmit.

Hitt a szemének?
 – Pszeudorepülő volt, vagyis amit láttam valósághűen, az valójában csak álca volt, valószínűleg egy űrhajóé. Egyből megértettem, mi zajlott körülöttem. Ez örökre megváltoztatta az életszemléletem.

Bárki felfedezheti ezeket az égi jelenségeket?
 – Igen, de ki kell zárni minden lehetséges földi technikai és természeti magyarázatot. Ha villog, akkor repülőgép, ha folyamatosan világít és időnként elhalványul, az lehet műhold, a meteor pedig fénylik, majd kialszik, ha áll a levegőben, de nagy zajt csap, akkor helikopter. Ha semmi ilyennel nem magyarázható az észlelés, akkor lehetséges, hogy idegen űrhajó tűnt fel körülöttünk.

Találkozott már földönkívülivel szemtől szemben?
 – Nem, és nem is keresem görcsösen a lehetőségét. Sokat tudok a témáról, ha találkoznék velük, megpróbálnék határozottan viselkedni, bár sok beszámolóban azt hallani, hogy olyankor gyakran ők uralják az eltérített akaratát.

Mit gondol róluk? Miért jönnek a Földre?
 – A földönkívüliek sokkal intelligensebb lények nálunk. Olyan technológiákra képesek, amiket mi el sem tudunk képzelni, például a tér-idő ugrásra. A fejlett civilizáció tudja, hogy milyen értékes egy élő bolygó, ezért figyelnek bennünket.

Mit gondol, nem kell attól tartanunk, hogy elpusztítanak minket?
 – Ha ez lett volna a céljuk, már rég megtehették volna. Már csak azért is kizárom ezt, mert egyetértek azzal az elmélettel, hogy a földönkívüliek telepítették az embert a Földre. Nagy valószínűséggel egy kísérlet alanyai vagyunk, az emberszabású majom és az ő génjeik keresztezése. Erre több bizonyíték is létezik, például a dél-afrikai nyolcvanezer éves aranybányák. Hiszen akkoriban az ember nem volt még olyan fejlettségi szinten, hogy bányásszon.

Akkor a szomszédos bolygókról tartanak szemmel bennünket?
 – A bázisuk a Holdon is lehet, a holdunkkal kapcsolatban amúgy is sok az ellentmondás. Túl nagy méretű a Földhöz képest. Kötött pályán kering a Föld körül, magától ez nem alakulhatott ki. Csak úgy, hogy nagy mennyiségű ásványt bányásztak ki a Hold innenső feléről. Ezért fordítja mindig ugyanazt az oldalát felénk. Másrészt így kialakultak a hatalmas, felszín alatti csarnokok, ahonnan távcsövekkel kényelmesen megfigyelhető az emberiség.

Ön szerint járt ember a Holdon?
 – Igen, de az Apolló–13 tragédiája nem volt véletlen, és az sem, hogy 1972 óta nem indultak oda újabb űrhajósok. Tudomásul kell venni, hogy a Hold nem a miénk.

A környezetében hogyan fogadják ezeket az elméleteket?
 – Nem az a célom, hogy bárkit „megtérítsek” vagy győzködjek a saját meggyőződésemről. Viszont aki hozzám fordul, és kérdései vannak a témában, annak őszintén válaszolok. Az általam 2000 óta vezetett Univerzum Klubban is egy korlátoktól mentes, új világképben gondolkodunk, az összejöveteleken nincsenek előítéletek.

19 éve működik

A Heves Megyei Ufó Klubot (ma Univerzum Klub) 1995-ben alapították, de már kezdetben sem csak az ufók voltak terítéken, foglalkoztak más megmagyarázatlan jelenségekkel is. Az összejöveteleken olyan témákról tartanak előadásokat és beszélgetnek, melyekről sokan vagy nem is hallottak vagy nem foglalkoznak velük, mert a cáfolatoknak adnak hitelt.Mindig azok vitték előbbre a világot, akiknek volt bátorságuk kérdéseket feltenni és előítéletek nélkül közelíteni a dolgokhoz. Mint a díjazottnak

Nagy elismerés

A Pax Galacticana – In Memoriam Colman von Keviczky-díjat azoknak ítélik oda, akik kiemelkedő jelentőségű munkát végeznek a hazai és nemzetközi ufókutatás, a környezetbarát energia kutatása, a parapszichológia és a megmagyarázatlan jelenségek feltárása terén. A díj alapötlete Jankó Zoltán gabonakör-kutató nevéhez fűződik.-Legendavadasz

Facebook hozzászólások