EZ TÖRTÉNIK A SZERVEZETÜNKBEN EGY POHÁR KÓLA ELFOGYASZTÁSA UTÁN

EZ TÖRTÉNIK A SZERVEZETÜNKBEN EGY POHÁR KÓLA ELFOGYASZTÁSA UTÁN.
loading...

Ez megy végbe a szervezetünkben egy pohár kóla elfogyasztása után.

[good_old_share]

Azt már mindenki tudja, hogy pohár kóla igazi frissítő. De vajon mi történik a szervezetünkben, miután megittuk? Tudjuk-e milyen vegyi koktéllal oltjuk a szomjunkat?


10 perccel a pohár kiürítése után
A kólában lévő 10 teáskanál cukor szinte forradalmat indít el a szervezetünkben. Egyedül benne lévő foszforsav miatt nem lesz tőle hányingerünk. Ez ugyanis megakadályozza, hogy a cukor kifejtse a hatását.

20 perccel később
Az inzulinszint a vérben megnő és az egész cukormennyiséget a máj zsírrá alakítja át.
loading...

40 perc múlva
A koffein felvétele befejeződik és a pupillák pedig kitágulnak. A vérnyomás nő, szédültek és álmosak leszünk.

45 perc után

A szervezet dopamintermelése megemelkedik, ez pedig fokozza az agyban lévő boldogságérzetet. Ezen az elven működik a heroin is.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

1 óra elteltével

Vizelési inger lép fel, a vizelettel pedig a csontoknak fontos kalcium, magnézium, nátrium és cink ürül ki a szervezetből. Emellett a kólában lévő teljes vízmennyiség is távozik.  A kólában lévő aktív adalékanyagot az ún. ortofoszforsavat (E338) vízmegkötő képessége miatt elsősorban húskészítményekbe teszik (virsli, felvágottak).
 
A foszfátok hatással vannak a kalcium-anyagcserére is, a túlzott fogyasztás pedig a foszfát-kalcium egyensúly megbomlásához vezet. Emiatt akár csontritkulás is kialakulhat.
Több kutatás szerint a gyerekeknél hiperaktivitást válthat ki a kóla fogyasztása. A magas savtartalma miatt pedig kellemetlen puffadásérzés jelentkezhet. [good_old_share]

loading…Read previous post:
MEDGYESI IVÁN: A HOLDRÓL FIGYELNEK MINKET
MEDGYESI IVÁN: A HOLDRÓL FIGYELNEK MINKET

Az egri Univerzum Klub elnöke, Medgyesi Iván vehette át idén a Pax Galacticana-díjat az újpesti ufókongresszuson. Az egri fizikatanár senkit...

HOGYAN TISZTÍTSUK MEG SZERVEZETÜNKET A NEHÉZFÉMEKTŐL?
HOGYAN TISZTÍTSUK MEG SZERVEZETÜNKET A NEHÉZFÉMEKTŐL?

Tisztítsuk meg szervezetünket a nehézfémektől! A nehézfémek felhalmozódása már újszülött korban elkezdődik, befolyásolja az anya szervezetéből érkező nehézfémmennyiség, később a...

Close