LÉTEZHET A LÉLEKVÁNDORLÁS?

loading...

A reinkarnációval kapcsolatban rengeteg olyan dolog van ami mellette, vagy éppen ellene szól.

[cn-social-icon]

Ezek mellett nem lehet bebizonyítani teljesen, hiszen ami a reinkarnáció mellett szól, azok között is sok olyan dolog van, amiket meg lehet magyarázni egy egyszerű álomnak, vagy képzelgésnek. Ezért egy kicsit utánajárunk a dolgoknak, és megnézzük, hogy mik a mellette és az ellene szóló érvek.

A megmagyarázhatatlan jelenségek heves vitákat válthatnak ki az emberek között, de a témák között a lélekvándorlás az, ami a legjobban megosztja az embereket. A jelenség létezésével, vagy nem létezésével, nemcsak a keleti vallások foglalkoznak, hanem a tudomány is évszázadok óta szeretné kideríteni, hogy létezik-e a reinkarnáció.

loading...

A lélekvándorlás lényege az, hogy testünk halála után, a lelkünk továbbköltözik egy másik, új testbe és ott él tovább, de a korábbi emlékei törlődnek.

Konkrét bizonyíték nincs a lélekvándorlásra, de ez még nem azt jelenti, hogy nem létezhet. Rengeteg olyan történés van, amik elgondolkodtatják az embereket a reinkarnációval kapcsolatban, és ezért hisznek benne annyira sokan.

Az egyik furcsaság az, hogy rengeteg gyerek számolt be olyan tájakról vagy helyekről, amiket sosem láttak, vagy egy idegen dalt énekelnek, esetleg idegen nyelven szólalnak meg. De ezek nem a gyerekek saját maguk által kitalált nyelvek, hanem olyanok, amik tényleg léteznek és használják is. Nos ez egy érv a lélekvándorlás mellett, persze azt is lehet mondani hogy ezeket a dolgokat a TV-ben látták, ebbe sem lehet belekötni hiszen a gyerekek általában másolják azt, amit a TV-ből látnak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Hallhattunk már olyan esetekről, amik bizonyítottan igazak is. Hogy gyerekek részletesen beszámoltak az előző életükről, és miután a szülei utána néztek, kiderült, hogy tényleg úgy történt minden, ahogy a gyermek elmondta. Nos, ebbe viszont nem lehet belekötni, mert ezek bizonyított tények.

Egyesek szerint, a fóbiáink is a korábbi életünkhöz vezetnek vissza. Ha például félünk a tűztől, akkor az előző életünkben elégtünk és hasonlók. Ezekre persze semmi bizonyíték, de minden esetre érdekes feltevés.

Ezen kívül, még azt is mondják, hogy ha úgy érezzük hogy jártunk egy olyan helyen, amit nem is ismerünk, vagy felismerünk egy olyan helyet ahol még nem jártunk, esetleg egy embert, az is azzal kapcsolható össze, hogy előző életünkben már láttuk, vagy járunk arra.

A klinikai halál állapotából visszatérő emberei is sokszor mesélnek arról, hogy olyan emlékeket láttak, amik a korábbi életükre utalnak. Ezeket persze lehet álmoknak, vagy hallucinációknak is nevezni, ezt mindenki maga dönti el.

A hipnózis alatt lévő alanyok, is sokszor számolnak be előző életükről, amiket teljesen valósan mondanak el. A hipnózis alatt egyébként mély, álomszerű állapotban vannak, és ilyenkor elméletileg lehetetlen hogy hazudjanak és egy kitalált történetet adjanak elő.

Az utolsó közvetett bizonyíték a fizikai tünetek, így például, a születés óta meglévő anyajegy, sebhely, bőrelszíneződés. Sokak szerint ezek utalhatnak arra, hogy egy korábbi életünkben milyen szenvedést éltünk át, de akár az is kiderülhet ebből, hogy hogyan haltunk meg.

[cn-social-icon]

Szólj hozzá

Hozzászólás