TERMIKUS ANOMÁLIA A GÍZAI PIRAMISOKNÁL. MI TÖRTÉNHETETT?

loading...

TERMIKUS ANOMÁLIA A GÍZAI PIRAMISOKNÁL. MI TÖRTÉNHETETT?


Egy nemzetközi építész- tudóscsoport, melynek tagjai egyiptomi, francia, kanadai és japán szakemberekből tevődik össze, szokatlan anomáliára figyeltek fel a gízai piramisok belsejében.A szakemberek rejtett kamrákat kerestek a piramisok belsejében, amikor termikus anomáliát észleltek. A tudósok által használt hőkamerák a szokottnál magasabb hőmérsékletet észleltek három szomszédos kőben a Kheopsz-piramis (Gízai nagy piramis) alján.

Csak találgatnak

 

A kutatók egyelőre nem tudják, hogy mi okozhatja a váratlan és szokatlan jelenséget, de bíznak benne, hogy a termikus anomália elősegítheti a rejtett kamrák felfedezését is.

Most az is kiderült, hogy a tudósok már korábban más termikus rendellenességet is találtak a Gízai nagy piramis felső felében, de azt a felfedezést eddig még nem hozták nyilvánosságra. Talán azzal magyarázható, hogy most rejtett kamrákat keresnek.

loading...A hivatal is reagált

 

Az egyiptomi műemlékvédelmi hivatal a felfedezés hallatán egy közleményt adott ki.A közleményük szerint az anomáliát belső légáramlat vagy eltérő építőanyag használata, esetleg a piramison belüli üres terület okozhatta.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás