MAGYARORSZÁG LÉGSZENNYEZETTSÉGE MAJDNEM OLYAN, MINT KÍNÁÉ

MAGYARORSZÁG LÉGSZENNYEZETTSÉGE MAJDNEM OLYAN, MINT KÍNÁÉ
loading...

Magyarország légszennyezettsége majdnem olyan erős, mint Kínáé.

[good_old_share]

Elgondolkodtató grafikon.

Elsőre furcsának tűnhet az a kijelentés, hogy Magyarországon majdnem annyira erős a légszennyezettség, mint Kínában. Azonban ha megnézzük ezt a grafikont, akkor meg fogunk lepődni.

Egy friss tanulmány kimutatta azt, hogy Magyarország levegője sem sokkal különb, mint a Kínai, pontosabban a levegő szennyezettsége.

loading...

Persze ha most végiggondoljuk, akkor Kínában olyan magas a levegőben szálló por koncentrációja, hogy sokan ki sem mozdulnak maszk nélkül. Ettől persze távol állunk, de Magyarország levegője a második legszennyezettebb.
A kínai légszennyezés szintje olyan magas, hogy a kormány többször is kijelentette, hogy háborút indít ellene.

A hatalmas légszennyezettség oka a rengeteg autó és a széntüzelésű erőművek, valamint az acélgyárakból kibocsátott por. A mikroszkopikus mérető por részecskéi könnyedén behatolnak a tüdő mélyére, és felszívódnak a szervezetben, ezzel pedig bekerülnek a keringésbe.

A kutatások szerint, Kínában nagyjából másfél millióan halnak meg évente a légszennyezettség miatt, ami hatalmas szám.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Frobes magazinban megjelent egy légszennyezettség statisztika, ami azt mutatta ki, hogy Magyarország a második helyen van a légszennyezettségben.

Ezt a statisztikát arra a becslésre alapozzák, hogy a szívbetegségek, agyvérzés, tüdőrák vagy hörghurut egy adott országban milyen arányban tulajdonítható a szennyezett levegőnek.

Persze attól még távol állunk, hogy maszkban kelljen odakint járnunk, de ettől függetlenül elgondolkodtató az a statisztika, ami a magazinban megjelent.
Sokan azt gondolják, hogy nálunk nem lehet annyira szennyezett a levegő, hogy a második helyen legyünk, mégis érdemes elgondolkodni rajta, hiszen a magazin alaposan utánanézett a dolgoknak, mielőtt elkészítette ezt a statisztikát.

Read previous post:
LÉLEGZETELÁLLÍTÓ MŰSORT KÉSZÍTETTEK DRÓNOK SEGÍTSÉGÉVEL - VIDEÓ
LÉLEGZETELÁLLÍTÓ MŰSORT KÉSZÍTETTEK DRÓNOK SEGÍTSÉGÉVEL – VIDEÓ

Gyönyörű videót készítettek drónok segítségével. [good_old_share] Azonban most magukat a drónokat videózták. A drónokkal gyönyörű felvételeket lehet készíteni, és mára...

ILYEN KÖZELRŐL MÉG NEM VIDEÓZTAK TORNÁDÓT
ILYEN KÖZELRŐL MÉG NEM VIDEÓZTAK TORNÁDÓT

Egy elképesztő videóra bukkantunk. [good_old_share] Egy csapat az életét is kockára tette, hogy elkészítsék a legjobb tornádó felvételt. Bizonyára már...

Close