MAGYARORSZÁG LÉGSZENNYEZETTSÉGE MAJDNEM OLYAN, MINT KÍNÁÉ

MAGYARORSZÁG LÉGSZENNYEZETTSÉGE MAJDNEM OLYAN, MINT KÍNÁÉ
loading...

Magyarország légszennyezettsége majdnem olyan erős, mint Kínáé.

Elgondolkodtató grafikon.

Elsőre furcsának tűnhet az a kijelentés, hogy Magyarországon majdnem annyira erős a légszennyezettség, mint Kínában. Azonban ha megnézzük ezt a grafikont, akkor meg fogunk lepődni.

Egy friss tanulmány kimutatta azt, hogy Magyarország levegője sem sokkal különb, mint a Kínai, pontosabban a levegő szennyezettsége.

Persze ha most végiggondoljuk, akkor Kínában olyan magas a levegőben szálló por koncentrációja, hogy sokan ki sem mozdulnak maszk nélkül. Ettől persze távol állunk, de Magyarország levegője a második legszennyezettebb.

loading...
A kínai légszennyezés szintje olyan magas, hogy a kormány többször is kijelentette, hogy háborút indít ellene.

A hatalmas légszennyezettség oka a rengeteg autó és a széntüzelésű erőművek, valamint az acélgyárakból kibocsátott por. A mikroszkopikus mérető por részecskéi könnyedén behatolnak a tüdő mélyére, és felszívódnak a szervezetben, ezzel pedig bekerülnek a keringésbe.

A kutatások szerint, Kínában nagyjából másfél millióan halnak meg évente a légszennyezettség miatt, ami hatalmas szám.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Frobes magazinban megjelent egy légszennyezettség statisztika, ami azt mutatta ki, hogy Magyarország a második helyen van a légszennyezettségben.

Ezt a statisztikát arra a becslésre alapozzák, hogy a szívbetegségek, agyvérzés, tüdőrák vagy hörghurut egy adott országban milyen arányban tulajdonítható a szennyezett levegőnek.

Persze attól még távol állunk, hogy maszkban kelljen odakint járnunk, de ettől függetlenül elgondolkodtató az a statisztika, ami a magazinban megjelent.
Sokan azt gondolják, hogy nálunk nem lehet annyira szennyezett a levegő, hogy a második helyen legyünk, mégis érdemes elgondolkodni rajta, hiszen a magazin alaposan utánanézett a dolgoknak, mielőtt elkészítette ezt a statisztikát.

Read previous post:
LÉLEGZETELÁLLÍTÓ MŰSORT KÉSZÍTETTEK DRÓNOK SEGÍTSÉGÉVEL - VIDEÓ
LÉLEGZETELÁLLÍTÓ MŰSORT KÉSZÍTETTEK DRÓNOK SEGÍTSÉGÉVEL – VIDEÓ

Gyönyörű videót készítettek drónok segítségével. Azonban most magukat a drónokat videózták. A drónokkal gyönyörű felvételeket lehet készíteni, és mára már...

ILYEN KÖZELRŐL MÉG NEM VIDEÓZTAK TORNÁDÓT
ILYEN KÖZELRŐL MÉG NEM VIDEÓZTAK TORNÁDÓT

Egy elképesztő videóra bukkantunk. Egy csapat az életét is kockára tette, hogy elkészítsék a legjobb tornádó felvételt. Bizonyára már sokan...

Close