LEHALLGATHATJÁK A TELEFONOKAT ÉS ELOLVASHATJÁK AZ E-MAILEKET

loading...

Mostmár még könnyebben lehallgathatják a telefonokat és elolvashatják az e-maileket.

A kormány döntött a terrorizmus elleni intézkedéscsomagról.

Egy terrorizmus elleni intézkedéscsomagról döntött szerdán a kormány. Ezt Pintér Sándor belügyminiszter jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszterrel és Kovács Zoltán kormányszóvivővel.

Nemsokára még könnyebben lehallgathatják a telefonokat, és elolvashatják a személyes e-mailjeinket.

loading...

A kormány a terrorizmus elleni intézkedéscsomagról döntött, amit Pintér Sándor, Belügyminiszter be is jelentett.

A terrorizmus elleni intézkedéscsomagban a következők állnak:

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Feláll a terrorelhárítási információs bűnügyi központ.

A telefonos és az internetes adatszolgáltatást „dekódolhatják” a magánszolgáltatók. Ez azt jelenti, hogy a szolgáltatók lehallgathatják a telefonokat, és elolvashatják az e-maileket. Persze erről még törvényt kell hozni, mert egyenlőre csak bírói engedéllyel hajthatóak végre a lehallgatások. Egyes szolgáltatók titkosítják a forgalmukat. Az új törvénnyel ezt is meg szeretnék szüntetni.

Jobban ellenőrzik majd a gyanús pénzmozgásokat. A bankszámlákra ugyan eddig is ráláttak, de a kormány azt szeretné, ha bizonyos személyeknél folyamatosan megfigyelhetőek lennének a pénzmozgások.

Egy esetleges terrortámadásnál a civilek csak sms-ben értekezhetnek.

Simicskó István, honvédelmi miniszter elmondta, hogy az intézkedéscsomaghoz módosítani kell az alkotmányt, ehhez az ellenzék segítségét kérte. Pintér ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy konszenzusos megoldás kell, tehát mindenkinek egyet kell értenie.

Szólj hozzá

Hozzászólás