LEHALLGATÁS? MEGFIGYELÉS? EZ TÉGED IS ÉRINTHET!

LEHALLGATÁS? MEGFIGYELÉS? EZ TÉGED IS ÉRINTHET!
loading...

LEHALLGATÁS? MEGFIGYELÉS? EZ TÉGED IS ÉRINTHET!


[good_old_share]

Ahogy mondani szokták: a "Nagy Testvér" mindent lát…

 

És tényleg. Abba pedig biztosak lehetünk, hogy ezt a technológiát fel is fogják ellenünk használni. (No, persze csak a mi biztonságunk érdekében wink)

Izraeli kutatók olyan szoftvert készítettek, ami módosítja a számítógép alaplapjának egyik funkcióját, így szinte bármelyik számítógép felhasználója lehallgathatóvá válik.

Kérdés az oldal alján! Téged zavarna az a tudat, hogy illetéktelenek bármikor benézhetnek a lakásodba?

loading...
Még júniusban derült ki, hogy maga Mark Zuckerberg is leragasztja a kamerát és a mikrofont a laptopján, hogy senki ne tudja megfigyelni. (Sőt, az üggyel kapcsolatban az FBI igazgatója is adott egy jó tanácsot mindenkinek.) Egy új kutatási eredmény alapján azonban úgy tűnik, jobban tenné, ha a fül/fejhallgatóval is ugyanezt tenné.

Az izraeli Ben Gurion Egyetem szakemberei nemrég bebizonyították, a fejhallgatóval is bárkit le lehet hallgatni. A Wired beszámolója szerint a kutatók egy olyan malwaret (kártékony programot) fejlesztettek, ami képes kihasználni a RealTek audio kodek azon funkcióját, ami kiosztja a bemenő és a kimenő csatornákat a fejhallgató, illetve a mikrofon csatlakozójára.

Korábban már írtunk arról, hogy a Gamma gyártó által készített Finfisher névre keresztelt kémprogramot a Magyar kormányzat Nemzetbiztonsági Szakszolgálata is használja…természetesen elsősorban itthon, és így a Magyarok megfigyelésére!

Ne adj esélyt arra, hogy az engedélyed nélkül megsértsék a magánszférádat, benézzenek a lakásodba, vagy belehallgassanak az otthon folyó családi  beszélgetésekbe. IDE KATTINTVA erről részletesebben is olvashatsz.

A kettő észrevételen felcserélésével előbbi képes lesz jeleket fogadni, így könnyen lehallgathatóvá válik az áldozat. Mivel a RealTek chip szinte minden számítógép alaplapján ott van, gyakorlatilag bárki lehallgatható lehet. A dolog annyira jól működik, hogy az áldozat beszédét még 6 méter távolságból is jól érteni.

A videó után a cikk folytatódik!
A Speake(a)r névre keresztelt program valójában nem rosszindulatú, és csak a tesztelés idején használták, ugyanakkor a kutatók szerint nagyon is valós fenyegetést jelenthet. A Wirednek nyilatkozó szakember szerint ugyanis sokan azt gondolják, hogy a mikrofon eltávolítása vagy leragasztása védelmet adhat a lehallgatás ellen, valójában azonban ez egyáltalán nincs így.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/
A csapat eddig csak számítógépeken tesztelte a dolgot, de valószínűsítik okostelefonokon és táblagépeken is elvégezhető a módosítás.

És, hogy ez a program mikor kerül a kormányzatok kezébe…..( ? ! ? )  Téged zavarna az a tudat, hogy illetéktelenek bármikor benézhetnek a lakásodba, vagy belehallgathatnak a családi beszélgetésekbe? Forrás  [apss_share]

loading…


Read previous post:
NÉHÁNY DOLOG, AMI UTÁN GARANTÁLTAN MEGGYŰLÖLÖD AZ ÉLELMISZER IPART
NÉHÁNY DOLOG, AMI UTÁN GARANTÁLTAN MEGGYŰLÖLÖD AZ ÉLELMISZERIPART

Néhány dolog, ami után garantáltan meggyűlölöd az élelmiszeripart. [good_old_share] És garantáltan megsajnálod az állatokat. Sok állatvédő, aki mellette vegetáriánus is,...

MOST A MICROSOFT NEVÉVEL ÉL VISSZA EGY ZSAROLÓ VÍRUS
MOST A MICROSOFT NEVÉVEL ÉL VISSZA EGY ZSAROLÓVÍRUS

Most a Microsoft nevével él vissza egy zsarolóprogram. [good_old_share] Az új zsarolóprogramot Indiai hackerek készítették. Indiai hackerek elkészítettek egy olyan...

Close