LEHALLGATÁS? MEGFIGYELÉS? EZ TÉGED IS ÉRINTHET!

LEHALLGATÁS? MEGFIGYELÉS? EZ TÉGED IS ÉRINTHET!
loading...

LEHALLGATÁS? MEGFIGYELÉS? EZ TÉGED IS ÉRINTHET!


Ahogy mondani szokták: a "Nagy Testvér" mindent lát…

 

És tényleg. Abba pedig biztosak lehetünk, hogy ezt a technológiát fel is fogják ellenünk használni. (No, persze csak a mi biztonságunk érdekében wink)

Izraeli kutatók olyan szoftvert készítettek, ami módosítja a számítógép alaplapjának egyik funkcióját, így szinte bármelyik számítógép felhasználója lehallgathatóvá válik.

Kérdés az oldal alján! Téged zavarna az a tudat, hogy illetéktelenek bármikor benézhetnek a lakásodba?
loading...

Még júniusban derült ki, hogy maga Mark Zuckerberg is leragasztja a kamerát és a mikrofont a laptopján, hogy senki ne tudja megfigyelni. (Sőt, az üggyel kapcsolatban az FBI igazgatója is adott egy jó tanácsot mindenkinek.) Egy új kutatási eredmény alapján azonban úgy tűnik, jobban tenné, ha a fül/fejhallgatóval is ugyanezt tenné.

Az izraeli Ben Gurion Egyetem szakemberei nemrég bebizonyították, a fejhallgatóval is bárkit le lehet hallgatni. A Wired beszámolója szerint a kutatók egy olyan malwaret (kártékony programot) fejlesztettek, ami képes kihasználni a RealTek audio kodek azon funkcióját, ami kiosztja a bemenő és a kimenő csatornákat a fejhallgató, illetve a mikrofon csatlakozójára.

Korábban már írtunk arról, hogy a Gamma gyártó által készített Finfisher névre keresztelt kémprogramot a Magyar kormányzat Nemzetbiztonsági Szakszolgálata is használja…természetesen elsősorban itthon, és így a Magyarok megfigyelésére!

Ne adj esélyt arra, hogy az engedélyed nélkül megsértsék a magánszférádat, benézzenek a lakásodba, vagy belehallgassanak az otthon folyó családi  beszélgetésekbe. IDE KATTINTVA erről részletesebben is olvashatsz.

A kettő észrevételen felcserélésével előbbi képes lesz jeleket fogadni, így könnyen lehallgathatóvá válik az áldozat. Mivel a RealTek chip szinte minden számítógép alaplapján ott van, gyakorlatilag bárki lehallgatható lehet. A dolog annyira jól működik, hogy az áldozat beszédét még 6 méter távolságból is jól érteni.

A videó után a cikk folytatódik!
A Speake(a)r névre keresztelt program valójában nem rosszindulatú, és csak a tesztelés idején használták, ugyanakkor a kutatók szerint nagyon is valós fenyegetést jelenthet. A Wirednek nyilatkozó szakember szerint ugyanis sokan azt gondolják, hogy a mikrofon eltávolítása vagy leragasztása védelmet adhat a lehallgatás ellen, valójában azonban ez egyáltalán nincs így.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/
A csapat eddig csak számítógépeken tesztelte a dolgot, de valószínűsítik okostelefonokon és táblagépeken is elvégezhető a módosítás.

És, hogy ez a program mikor kerül a kormányzatok kezébe…..( ? ! ? )  Téged zavarna az a tudat, hogy illetéktelenek bármikor benézhetnek a lakásodba, vagy belehallgathatnak a családi beszélgetésekbe? Forrás  [apss_share]

loading…


Read previous post:
NÉHÁNY DOLOG, AMI UTÁN GARANTÁLTAN MEGGYŰLÖLÖD AZ ÉLELMISZER IPART
NÉHÁNY DOLOG, AMI UTÁN GARANTÁLTAN MEGGYŰLÖLÖD AZ ÉLELMISZERIPART

Néhány dolog, ami után garantáltan meggyűlölöd az élelmiszeripart. És garantáltan megsajnálod az állatokat. Sok állatvédő, aki mellette vegetáriánus is, azt...

MOST A MICROSOFT NEVÉVEL ÉL VISSZA EGY ZSAROLÓ VÍRUS
MOST A MICROSOFT NEVÉVEL ÉL VISSZA EGY ZSAROLÓVÍRUS

Most a Microsoft nevével él vissza egy zsarolóprogram. Az új zsarolóprogramot Indiai hackerek készítették. Indiai hackerek elkészítettek egy olyan zsarolóprogramot,...

Close