A NASA ELKÉPESZTŐ FELVÉTELE AZ ANDROMÉDA KÖDRŐL

A NASA ELKÉPESZTŐ FELVÉTELE AZ ANDROMÉDA KÖDRŐL.

A NASA ELKÉPESZTŐ FELVÉTELE AZ ANDROMÉDA KÖDRŐL

[cn-social-icon]

A világegyetemben becslések szerint 800 milliárd galaxis található, és egy tipikus galaxisban tízmillió és ezermilliárd közötti csillag van. Most a Nasa a világegyetem egy apró szeletéről készített egy őrületes fotót, mégpedig egy 69 535×22 230-es felbontású, 4,3 GB-os kép formájában, amelyet a Hubble-űrteleszkóp készített a Tejútrendszerhez legközelebb eső Androméda-ködről.
 
Szemcsésnek tűnik? Addig jó, amíg ezt hiszed, mert amikor rájössz, hogy azok a szemcsék valójában a galaxist alkotó nagyjából százmillió csillag fényei, akkor már te is csak egy mikroszkopikus pettynek fogod érezni magadat itt a galaxis egy apró, eldugott szegletében.

Ha ezekre a felfoghatatlan számokra, és mérhetetlen távolságokra gondolunk, akkor igazán nem csodálkozhatunk azon, hogy: AZ UFÓKBAN TÖBBEN HISZNEK, MINT ISTENBEN

Egy olvasói hozzászólásban is megmutatkozik ez a gondolat:
"…mivel több millió-milliárd földhöz hasonló bolygó létezik a világegyetemben kb 0 % esély van hogy ne fejlődjön ki még egy az emberhez hasonló élőlény.. de "isten" akihez több millió ember imátkozik/rimánkodik és egy keresztre feszített ember elött térdepel.. na haggyuk már."

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

loading...

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások