HÁZI ANTIBIOTIKUMOK

HÁZI ANTIBIOTIKUMOK

Azt már mindenki tudja hogy az antibiotikumok mellé érdemes vitaminokat és más vitaminnal teli dolgokat is fogyasztani, hiszen az antibiotikumok összezavarják a szervezet egyensúlyát. Most ittvan néhány házi antibiotikum amiket szinte mindenki megtalálhat otthon és sokszor hatásosabbak is mint a gyógyszerek.

[cn-social-icon]

Méz
A mézet már sok évvel az antibiotikumok megjelenése előtt is alkalmazták különböző megbetegedések során. Ma már bizonyított tény, hogy a méz tisztítja a fogakat, elpusztítja a szájban lévő baktériumokat és segít a vérző íny helyreállításában.

Oregánó olaj
Az oregánó olaj a nélkül öli meg a kórokozókat szervezetében, hogy bántaná a „jó” baktériumokat. A fűszer titka a karvakrol nevű anyag, mely ideális esetben 70%-át adja az oregánónak.

Az oregánó olajat használhatjuk kézfertőtlenítőként, permetezhetjük a levegőbe, bedörzsölhetjük a bőrbe, vagy szedhetjük kapszula formájában. Napi 600 mg például hatékonyan veszi fel a harcot a különböző gyomorfertőzésekkel szemben.

loading...

Echinacea
Nagyon hasznos antibiotikum hiszen remekül veszi fel a harcot a fertőzések és gyulladások ellen.

Fokhagyma
A fokhagymát éveken keresztül használták különféle megbetegedések ellenszereként. Az 1700-as években például a pestis egyik hatásos ellenszereként szolgált. Ez az erősen antibakteriális hatású gyógy- és fűszernövény úgy pusztítja a szervezet betolakodóit, hogy közben nem bántja a jótékony hatású baktériumokat. Rendkívül magas antioxidáns tartalma segít harcolni a kialakult szabadgyökök ellen, így erősítve az immunrendszert. Fogyaszthatja nyersen, teaként vagy ételekben is, ez esetben ügyeljen rá, hogy ne főzze túl!

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Olíva levél kivonat
Erősíti az immunrendszert és rengeteg jótékony hatása van.

Gyömbér
A gyömbér több jótékony hatással is rendelkezik. Gyakran tanácsolják hányingerrel, tengeribetegséggel vagy terhességi rosszulléttel küszködők számára, mindezek mellett pedig a téli influenza szezonban rendkívüli segítség a kórokozók elleni harcban. Szerencsére legalább olyan könnyű belecsempészni étrendünkbe, mint a fokhagymát; fogyaszthatjuk teaként, fűszerezhetjük vele ételeinket, illetve különféle dzsúzokat, turmixokat készíthetünk belőle.

Kókusz olaj
A kókuszban található telített zsírsavak erősen antibakteriális hatásúak. Segít megelőzni a bőr fertőzéseit, ezért leginkább a kozmetikában használják.

Fahéj
Tanulmányok szerint a fahéj a legtöbb kórházakban megtalálható kórokozóval szemben képes felvenni a harcot, sőt, még olyan esetekben is hatásos, amikor a laboratóriumi úton előállított antibiotikumok már csődöt mondanak!

Lóhere
Még napjainkban is rengeteg fogorvos alkalmazza a lóherét, mint természetes fertőtlenítőszert – például gyökérkezelések alkalmával. Ha Önnek visszatérő fogpanaszai vannak, rágcsáljon lóhere leveleket néhány percig, ez 2 órán belül megszünteti panaszait. Hatóanyaga, az eugenol természetesen olajként is hasznosítható.

[cn-social-icon]

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor oszd meg másokkal is.

Facebook hozzászólások