FIGYELEM! ÚJ FACEBOOK VÍRUS TERJED!

Néhány nap alatt több mit 110 ezer gépet fertőzött meg az új fecebook vírus, amit nagyon nehéz kiírtani és képes átvenni az irányítást a számítógép felett.

Újabb vírus bukkant fel a legnépszerűbb közösségi oldalon. A kártevő egy egyszerű szoftverfrissítésnek tűnik, de igazából egy nagyon komoly vírus ami nagy gondokat tud okozni a felhasználóknak.

A néhány nap alatt 110 ezer gépet megfertőző online veszélyforrás, úgy dolgozik, hogy a megfertőzött felhasználó falán megjelenik egy poszt, ami azt ígéri, hogy kattintás után egy felnőtt filmet nézhet meg az adott felhasználó.

A videó lejátszása azonban nem indul el, mert az oldal feldob egy figyelmeztetést miszerint frissíteni kell a Flash lejátszót, ha a felhasználó meg akarja nézni a videót. Az, aki a program frissítésére kattint, az letölti a vírust a gépére.

A vírus egyrészről az áldozat Facebook fiókját veszi célba, és közzéteszi a terjedést biztosító posztot, majd bejelöli rajta a fertőzött profil ismerőseit, tehát a bejegyzés az ő üzenőfalukon is megjelenik.

Mohammad Faghani, biztonsági szakértő elmondta, hogy ezenkívül a vírus képes átvenni az irányítást a billentyűzet és az egér felett, tehát ezek úgy fognak mozogni, ahogy a vírus alkotói akarják.

A Facebook már tud a vírusról, és jelenleg is azon dolgoznak, hogy teljesen megtisztítsák a kártevőtől a rendszert.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szólj hozzá

Hozzászólás