FIGYELEM! ÚJ FACEBOOK VÍRUS TERJED!

ÚJ FACEBOOK VÍRUS TERJED
loading...

Néhány nap alatt több mit 110 ezer gépet fertőzött meg az új fecebook vírus, amit nagyon nehéz kiírtani és képes átvenni az irányítást a számítógép felett.

Újabb vírus bukkant fel a legnépszerűbb közösségi oldalon. A kártevő egy egyszerű szoftverfrissítésnek tűnik, de igazából egy nagyon komoly vírus ami nagy gondokat tud okozni a felhasználóknak.

A néhány nap alatt 110 ezer gépet megfertőző online veszélyforrás, úgy dolgozik, hogy a megfertőzött felhasználó falán megjelenik egy poszt, ami azt ígéri, hogy kattintás után egy felnőtt filmet nézhet meg az adott felhasználó.

A videó lejátszása azonban nem indul el, mert az oldal feldob egy figyelmeztetést miszerint frissíteni kell a Flash lejátszót, ha a felhasználó meg akarja nézni a videót. Az, aki a program frissítésére kattint, az letölti a vírust a gépére.

loading...

A vírus egyrészről az áldozat Facebook fiókját veszi célba, és közzéteszi a terjedést biztosító posztot, majd bejelöli rajta a fertőzött profil ismerőseit, tehát a bejegyzés az ő üzenőfalukon is megjelenik.

Mohammad Faghani, biztonsági szakértő elmondta, hogy ezenkívül a vírus képes átvenni az irányítást a billentyűzet és az egér felett, tehát ezek úgy fognak mozogni, ahogy a vírus alkotói akarják.

A Facebook már tud a vírusról, és jelenleg is azon dolgoznak, hogy teljesen megtisztítsák a kártevőtől a rendszert.

[cn-social-icon]

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Read previous post:
HIDAT ÉS TAXIT SÚROLVA ZUHANT LE A TRANSASIA GÉPE! - VIDEÓ
HIDAT ÉS TAXIT SÚROLVA ZUHANT LE A TRANSASIA GÉPE! – VIDEÓ

Egy sofőr az autójában lévő kamerával felvette a TransAsia gépének lezuhanását, a videón látható hogy a gép súrolja a hidat...

A TÜDŐRÁK JELEI!
A TÜDŐRÁK JELEI!

A tüdőrák nagyon komoly probléma a világban. A National Cancer Institut becslései szerint 14-ből egy embernél élete során diagnosztizálni fogják...

Close