NÉHÁNY DOLOG, AMI UTÁN GARANTÁLTAN MEGGYŰLÖLÖD AZ ÉLELMISZERIPART

NÉHÁNY DOLOG, AMI UTÁN GARANTÁLTAN MEGGYŰLÖLÖD AZ ÉLELMISZER IPART
loading...

Néhány dolog, ami után garantáltan meggyűlölöd az élelmiszeripart.


[good_old_share]

És garantáltan megsajnálod az állatokat.loading...

Sok állatvédő, aki mellette vegetáriánus is, azt mondja, hogy a húsevő emberek egyáltalán nem állatvédők.

Ez persze nem igaz, hiszen egy húsevő is lehet állatvédő, csak éppen elfogadja azt, hogy vannak bizonyos állatok, amiket muszáj levágni ahhoz, hogy az adott illető hozzájusson az élelmiszerhez.

Azonban azzal már baj van, hogy ezekkel az állatokkal hogyan bánnak a telepeken.

Az állatvédők folyamatosan próbálják felhívni a figyelmet arra, hogy milyen rossz körülmények között élnek azok az állatok, amiket levágási célra tenyésztenek.

A PETA most a csirkékről készített egy rövid cikket, pontosabban a csirkék tartásáról, és életükről.

Megdöbbentő dolgokat írtak le, és mutattak is meg.

Ezek után garantáltan máshogy fogunk nézni a tojásra, amikor levesszük a polcról.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A tojásiparban rengeteg tyúkot tartanak, nagyon szörnyű körülmények között, és még ennél is szörnyebb dolgok várnak rájuk, vagy éppen már mentek át rajtuk.

A kiscsibéket hatalmas inkubátorokban keltik ki, és ezután nagyjából két évig élnek, majd aztán levágják őket. Azonban ebben a két évben konkrétan megjárják a saját maguk poklát.

A születésük után, különválogatják a hímeket és a nőstényeket, ezek után pedig a hímekre szörnyű sors vár, hiszen rögtön meg is ölik őket.

A tojók természetesen életben maradnak, a hímeket pedig vagy megfojtják hatalmas zsákokban, vagy pedig élve bedarálják őket.Erről konkrétan van videó is, azonban ezt mi nem tennénk be, de a felvételen egyértelműen látszik, hogy a dobozokból beleöntik a még élő csibéket egy hatalmas darálóba.

A PETA szerint nagyjából évente 100 millió kiscsibét ölnek meg így.

A tojók csőrét egy forró pengével levágják, hogy a kegyetlen körülmények miatt kialakuló stressz hatására ne tudjanak kárt tenni egymásban.

Ezután 5-11 tyúk kerül egy nem túl nagy ketrecbe, ahol igazából alig férnek el, a ketrecek rácsaiba pedig állítólag áramot vezetnek.

Mivel a ketreceket sok sorban egymásra helyezik, a felsőbb szintekről az ürülék és a vizelet eléri az alsóbb szinteken lévő tyúkokat.

A nagyon rossz tartási körülmények között rengeteg tyúk elpusztul, és előfordul, hogy a halott tyúkokat napokig bent hagyják a ketrecben az élők mellett.

Két év után aztán levágják őket.A levágás háromféle képpen mehet. vagy egy hatalmas gépben haladnak, ami sorban elvágja a torkukat, vagy pedig áramütéssel végeznek velük. De olyan is van, hogy élve halálra forrázzák őket.

Természetesen nem az összes tojásiparban működnek így a dolgok, de előfordulnak olyanok, ahol igen.

Persze azt fontos megemlíteni, hogy az állatvédők ezekkel a feltárásokkal elérik a céljaikat, hiszen folyamatosan szigorodik az állatvédelem, és egyre kevesebb helyen tarják ilyen körülmények között az állatokat.

Reméljük, hogy egyszer végre megszűnik az ilyen fajta állattartás. Attól még, hogy ezeket az állatokat levágási célra tenyésztik, még nem kell velük úgy is bánni.

[apss_share]

loading…


Read previous post:
MOST A MICROSOFT NEVÉVEL ÉL VISSZA EGY ZSAROLÓ VÍRUS
MOST A MICROSOFT NEVÉVEL ÉL VISSZA EGY ZSAROLÓVÍRUS

Most a Microsoft nevével él vissza egy zsarolóprogram. [good_old_share] Az új zsarolóprogramot Indiai hackerek készítették. Indiai hackerek elkészítettek egy olyan...

AZ ALAPTÖRVÉNY ÉRVÉNYTELEN?
AZ ALAPTÖRVÉNY ÉRVÉNYTELEN?

AZ ALAPTÖRVÉNY ÉRVÉNYTELEN? [good_old_share] Érdekes fejlemények... A Hiteles Harsona üzenete -  Kedves Nézőink! Gyorsan feltöltöttük a tegnapi, Orosházi Ferenc- féle...

Close