MOST A MICROSOFT NEVÉVEL ÉL VISSZA EGY ZSAROLÓVÍRUS

MOST A MICROSOFT NEVÉVEL ÉL VISSZA EGY ZSAROLÓ VÍRUS

Most a Microsoft nevével él vissza egy zsarolóprogram.


[good_old_share]

Az új zsarolóprogramot Indiai hackerek készítették.
Indiai hackerek elkészítettek egy olyan zsarolóprogramot, ami a Microsoft nevével él vissza, és a hírek szerint nagyon sokat be is dőlnek nekik, pedig eléggé átlátszó.

A zsarolóvírusok úgy működnek, hogy titkosítják a fájljainkat, amit aztán később egy kis pénzért, vagy éppen sok pénzért feloldják nekünk.

loading...

Sok esetben azonban még a kifizetés után sem oldják fel a titkosítást.

Az Avast malware elemzője, Jakub Kroustek elmondta, hogy felfedeztek egy új zsarolóprogramot, amit valószínűleg Indiaiak készítettek el.

A Windows Locker nevű vírus lényege ugyan az, mint a többi zsarolóprogramnak. Titkosítja mindenünket a gépen, majd pedig pénzt kér a feloldásért, azonban ezt még pofátlanabbul teszi, mint a többi ehhez hasonló program.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Miután a zsarolóprogramok lezárják a gépünket, általában kapunk egy üzenetet, amiben a csalók bizonyos pénzösszegeket kérnek tőlünk a feloldásért. Ezeket általában Bitcoinban kérik, azonban az Indiai zsarolóvírus azt javasolja, hogy hívjunk fel egy telefonszámot, ami majd a Microsofthoz vezet.

Ez azért lényeges, mert a hívás után máris átkapcsolják az áldozatot az Indiai csalókhoz, akik a Microsoft alkalmazottjainak adják ki magukat, és természetesen szívesen „segítenek” is nekünk.
Természetesen ez nem ingyen van, hiszen a feloldás 349 dollárba kerül.

Ahogy bejutnak az áldozat számítógépére, megtévesztésül egy valós Microsoft support oldalt jelenítenek meg, de aztán gyorsan át is irányítanak minket egy kamu oldalra, ahol egy űrlapot kell kitöltenünk.

Természetesen miután ezt kitöltöttük, a csalók már rá is csapnak a pénzünkre.
Fontos megemlíteni, hogy minden vírus törölhető egy formázással, és újratelepítéssel. Persze ebben az esetben az adataink elvesznek, de ez mégis csak jobb megoldás mint azért fizetni, hogy majd hátha feloldják a gépünket.

Pláne úgy, hogy az esetek nagy többségében nem oldják fe azután sem, hogy kifizettük a pénzt.

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások