KITALÁLJA HOGY MELYIK A 15 LEGVESZÉLYESEBB ÁLLAT?

KITALÁLJA HOGY MELYIK A 15 LEGVESZÉLYESEBB ÁLLAT?
loading...

Kitalálja, hogy melyik a 15 legveszélyesebb állat a világon?


[good_old_share]

Meg fog lepődni.

Gondolkodott már azon, hogy mik lehetnek a legveszélyesebb állatok az emberekre nézve? valószínűleg mindenki az elsők közé sorolná a cápákat, vagy az oroszlánokat, pedig ők maximum a végére férnek bele.

loading...

A 15 legveszélyesebb állat között olyanok is szerepelnek, amikre legkevésbé sem gondolnánk, és ártalmatlannak tűnnek, pedig nagyon is veszélyesek.
A Business Insider közzétett egy listát arról, hogy mik a legveszélyesebb állatok, ezt a halálozási adatok alapján tette közzé, és bizony meglepő eredmények születtek.

1. Az első helyre bizony a szúnyogok kerültek. Valószínűleg sokan nem gondolnák, hiszen nem tűnnek veszélyesnek, pedig nagyon is azok. Többféle halálos kórral is meg tudják fertőzni az embereket. 2015-ben körülbelül 750 ezer ember halálát okozták.

2. A második helyen az emberek szerepelnek, bár az ember nem állat, mégis akad köztük egy jó pár, bár ez most nem tartozik ide. Az emberek azért kerültek a második helyre, mert rengeteg embert ölnek meg évente.  2012-ben például 437 ezer gyilkosság történt. És ezek csak a gyilkosságok, itt nem is beszéltünk a gázolásokról, vagy hasonló ölési módszerekről, tehát lehet hogy igazából még a szúnyogokat is lehagyjuk.

3. A különböző kígyófajták 2015-ben 100 ezer ember halálát okozták, így ők foglalják el a 3. helyet.

4. A 4. helyre pedig az ember legjobb barátja kerül, azaz a kutya. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint körülbelül 35 ezer ember hal meg évente a veszettség miatt,  és 99 százalékban a kutyáktól kapják el. Azt is hozzá kell tennünk, hogy ebben nem szerepel az, hogy hány embert tépnek szét a kutyák, tehát a halálesetek száma ennél többre is tehető.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

5. Ide az édesvízi csigák kerültek, évente több mint 20 ezer áldozattal. Ezt annak köszönhetik, hogy vérmételyt okozó parazitákat terjesztenek.

6. A rablópoloska évente 12 ezer emberi áldozatot szed halálos csókjaként is emlegetett váladéka kilövelésével, amely Chagas-kórt okoz.

7. A cecelégy az afrikai álomkór terjesztésével évi 10 ezer ember haláláért felelős.
8. Az orsóférgek okozta bélférgesség évi 4500 áldozatot követel.

9. Meglepő, de a krokodilok csak a 9. helyen végeznek, évi legalább 1000 halálos áldozattal. Ennél sokkal többre tippeltünk volna.

10. A galandféreg okozta fertőzések évente 700 esetben halálosak.

11. A vízilovak aranyosak ugyan, de veszélyesek is, Afrikában gyakran támadnak az emberekre, és ezzel is szednek halálos áldozatokat, de az is sokszor előfordul, hogy hajókat borítanak fel. Évente 500 ember halálát okozzák.

12. Az elefántok sem mindig békések, és sokszor támadnak az emberre. Évente nagyjából 500 ember halálát okozzák ők is.

13. Ide az oroszlánok kerültek, ami elég meglepő, hiszen az elefántok, és a vízilovak is lehagyják az állatok királyát, tehát az oroszlán mégsem annyira király, mint ahogy eddig hittük. Évente több mint 20 alkalommal szednek halálos áldozatot, ami ugyan nem kevés, de elenyészik  az elefántok és a vízilovak mellett.
14. A farkasok évente nagyjából 10 ember halálát okozzák.

15. A 15 helyre kerültek a cápák, akik évente mindössze 6 emberi áldozatot szednek, pedig a cápákat valahova az elsők közé gondoltuk, pedig éppen hogy csak felfért a listára. Valószínű, hogy a sok cápás horrorfilm miatt gondoltuk nagyobb gyilkosnak őket.

Read previous post:
MILLIÁRDOS PÉNZSZÓRÁS HATVANBAN, FELESLEGES ÉS VESZÉLYES KERÉKPÁRÚT - VIDEÓ
MILLIÁRDOS PÉNZSZÓRÁS HATVANBAN, FELESLEGES ÉS VESZÉLYES KERÉKPÁRÚT – VIDEÓ

Egymilliárdos pénzszórás a Hatvanban készült kerékpáros kalandpark. [good_old_share] A kalandpark teljesen felesleges volt? Korábban már írtunk arról, hogy a hatvani...

HA TÉRISZONYOS, AKKOR EZT A VIDEÓT NE NÉZZE MEG
HA TÉRISZONYOS, AKKOR EZT A VIDEÓT NE NÉZZE MEG

Ha tériszonyos, akkor ezt a videót ne nézze meg. [good_old_share] Elképesztő videó. Míg egyesek olyan tériszonnyal küzdenek, hogy még a...

Close