KÍSÉRTETIES HANGOKAT KÜLDÖTT A JUPITER ŰRSZONDÁJA – VIDEÓ

KÍSÉRTETIES HANGOKAT KÜLDÖTT A JUPITER ŰRSZONDÁJA - VIDEÓ

Furcsa hangokat küldött a Jupiter űrszondája.

[good_old_share]

Az űrszonda még csak most kezdte el a küldetését, de máris érdekes dolgokat mutatott.

A Junot még 2011-ben küldték útjára, és bár nem volt biztos, hogy el is éri a célját, a kutatók mégis reménykedtek. Most azonban eddig minden jól sült el, és így érdekes információkat tudhatunk meg a hatalmas bolygóról.
A Juno űrszonda a napokban érte el a Jupitert, így egyenlőre még nem vártak tőle túlságosan érdekes adatokat, azonban már most érdekes hangokat küldött vissza a NASA-nak.

loading...

Két furcsa hangfelvételt is közzétettek a NASA kutatói, amiket akkor készített az űrszonda, amikor elérte a Jupiter mágneses terét.

Az első hangot valószínűleg a hihetetlenül erős napszél generálja, ami a Jupiter mágneses mezejébe érve felhevül, és ezzel lökéshullámokat generál.

A második hangot akkor rögzítette a Juno űrszonda, amikor már beért a bolygó azon részébe, ahol már egyensúlyban van a nyomás, és a mágneses tér.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az úrszonda rengeteg dolgot fog vizsgálni, de a legfontosabb feladata az, hogy kiderítse, hogy van-e szilárd magja a Jupiternek.
Facebook hozzászólások