KÉSZÜLJ FEL! NAGYON KEMÉNY TÉL JÖN!

KÉSZÜLJ FEL! NAGYON KEMÉNY TÉL JÖN!
loading...

KÉSZÜLJ FEL! NAGYON KEMÉNY TÉL JÖN!

[cn-social-icon]

A természet rendkívül szeszélyes. A rekkenő kánikula után az idei telünk rendkívül fagyos lesz – legalábbis ezt állítja több hírportál is, akik a NOAA előrejelzésére hivatkoznak.

 

Az amerikai Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal (NOAA) Klíma-előrejelzési Központjának tájékoztatása szerint az idei El Nino ugyanis „jelentős lesz és erősödni fog”!Az előrejelzés pontosságát több meteorológiai intézet is megerősítette. Egybehangzóan állítják, hogy rendkívül kemény és hosszan elhúzódó fagyokra és hóviharokra lehet számítani egész Európában. A zord hideg egészen tavasz elejéig kitart majd.

A rövid magyarázat: El Nino-hatás, vagyis a Csendes-óceán trópusi felszíni vizeinek felmelegedését okozó légköri jelenség erős lesz, és ez jóval fagyosabb telet hozhat, mint amilyet az elmúlt években tapasztaltunk, hiszen a hatására az északi-sarki hideg levegő továbbterjeszkedik dél felé.

loading...

A jelenségről: Az El Nino jelenség nagyjából egy évszázada ismert. Összefügg a Csendes-óceán fölött fellépő légköri cirkulációval, tulajdonképpen a passzát szélrendszerben bekövetkező zavarról van szó. Változó, hogy milyen gyakran bukkan fel, de amikor mégis előfordul, az nagy változásokat okoz a cirkulációban és melegedésben.
Azt már mi is megfigyelhettük, hogy az utóbbi években nagymértékben változott bolygónk hőmérsékleti és csapadékviszonya. Az előttünk álló El Nino nem véletlenül kapta a Bruce Lee nevet. A szakemberek szerint folyamatosan erősödik, nagy a valószínűsége annak, hogy eléri a skálán a 2-es szintet. Ha ez bekövetkezik, akkor az egyik legerősebb lesz, mióta elkezdték megfigyelni a jelenséget 1950-ben.

Tavasszal írtuk: AZ ELMÚLT ÉVTIZEDEK LEGFORRÓBB ÉVE LESZ. Katasztrofális lesz az idei év – gyilkos forróság jön. Az időjósok egy része biztos benne, hogy az elmúlt évtizedek legforróbb éve lesz 2015. Egyre nagyobb a valószínűsége, hogy a forróságban kialakul az..TOVÁBB >>

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Read previous post:
EZT MINDEN SZÜLŐNEK LÁTNI KELL!
NA EZT OSZD MEG, EZT MINDEN SZÜLŐNEK LÁTNI KELL!

Ezt a videót mindenkinek látnia kell! [cn-social-icon] Egy 22 éves férfi kísérletet végzett, amelynek során azt akarta megmutatni a mai...

EGYRE AGRESSZÍVABBAK A BEVÁNDORLÓK
EGYRE AGRESSZÍVABBAK A BEVÁNDORLÓK

Kovács Zoltán, kormányszóvivő szerint, a bevándorlók egyre agresszívabbak és követelőzőbbek. [cn-social-icon] A kormányszóvivő szerint a magyar kormány eközben emberséges. Egyre...

Close