ISMÉT PERT VESZÍTETT FELCSÚT, NEM MARADHAT TOVÁBB TITOK A TAO-PÉNZEK FELHASZNÁLÁSA

loading...

Ismét pert veszített Felcsút.


Nem maradhat tovább titok a tao-pénzek felhasználása.Már évek óta arra várnak az emberek, hogy végre kiderüljön, hogy mire is költötték azt a rengeteg pénzt.

loading...

A legtöbb tao-támogatás már évek óta a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványhoz folyik be. Évek óta azért megy a harc, hogy kiderüljön, hogy ezt a rengeteg támogatási pénzt mire is költik, azonban ez eddig nem derült ki.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A szervezet nem ad ki információt, azonban most egy bíróság ismét úgy ítélte meg, hogy a tao-pénz, közpénz, márpedig arról el kell számolni.
Bár már korábban is kimondta egy másik bíróság, az elszámolás mégsem történt meg, így ez már a második eset, hogy egy bíróság kimondja, hogy bizony ez közpénz.

Az ítélet értelmében a társaságiadó-kedvezményekből (tao) származó pénzek is közvetett állami támogatásnak, tehát közpénznek minősülnek, mivel általuk az állam egy bevételi forrásról mondott le. A bíróság határozata értelmében az alapítvány nem titkolhatja tovább, mire fordította a cégektől érkező támogatást, legalábbis a 2011 júliusától 2012. decemberig terjedő időszakban, valamint 2015. novembertől 2017. februárig.

A köztes időszakra vonatkozóan egy a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú döntése szabályozza a helyzetet. Abban az ítéletben is azt állapították meg, hogy a tao-pénz közpénz.
Elméletileg tehát nem titkolózhatnak tovább, és muszáj lesz elszámolniuk ezzel a pénzzel, bár eddig valahogy mindig sikerült megúszniuk.

loading…


loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás