ÍGY TESZTELTÉK RÉGEN AZ ATOMHULLADÉKOT SZÁLLÍTÓ TARTÁLYOKAT – VIDEÓ

ÍGY TESZTELTÉK RÉGEN AZ ATOMHULLADÉKOT SZÁLLÍTÓ TARTÁLYOKAT - VIDEÓ
loading...

Így tesztelték régen az atomhulladékot szállító tartályokat.


[good_old_share]

Érdekes videó.

Ezen a régi videón megnézhetjük azt, hogy akkoriban hogyan tesztelték azokat a tartályokat, amelyekkel az atomhulladékot szállították.

loading...
Az biztos, hogy a mérnökök, és a szakemberek egyáltalán nem finomkodtak a teszteléssel, hiszen kamionokat és vonatokat is összetörtek annak érdekében, hogy biztosak lehessenek abban, hogy a tartály kibírja az ütközést.

Ez persze érthető, hiszen az atomhulladékok esetében nem mindegy, hogy a tartály mennyire masszív.

A tesztben először egy rakétameghajtású kamiont vezettek neki egy silónak, úgy, hogy a platón ott volt a tartály.

Először 100, majd 134 km/h-ra gyorsították a gépet. Az eredmény mersze egyértelmű, a kamion teljesen összetört a falon, azonban a tartálynak nem esett baja.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

De itt még nem álltak meg. Fogtak egy mozdonyt, amire szintén rakétameghajtást szereltek, majd ezt vezették neki a kamionnak, úgy, hogy a hatalmas sebességgel haladó vonat éppen a tartálynak csapódjon.

Természetesen hatalmas volt az ütközés, azonban a tartálynak nem esett különösebb baja. Ilyen tesztelési módszerrel száz százalékosan biztosak lehettek abban, hogy a tartály biztonságos.
Tehát elmondható, hogy tényleg nem finomkodtak a teszteléssel, azonban erre szükség is volt az atomhulladékok esetében.

Ha tetszett a videó, vagy érdekesnek találtad, akkor oszd meg az ismerőseiddel.
Read previous post:
EZÉRT VESZÉLYES AZ UTCÁN ZENÉT HALLGATNI - VIDEÓ
EZÉRT VESZÉLYES AZ UTCÁN ZENÉT HALLGATNI – VIDEÓ

Ezért veszélyes az utcán fülhallgatóval hallgatni a zenét. [good_old_share] Ezt a videót érdemes megnézni. Sajnos egyre gyakoribb az, hogy az...

A BETEG ÁLLATOK HÚSÁT IS MEGETETIK VELÜNK
A BETEG ÁLLATOK HÚSÁT IS MEGETETIK VELÜNK

A beteg állatok húsát is megetetik velünk. [good_old_share] Sajnos tényleg nem tudjuk, hogy mit eszünk. Bár valószínűleg az emberek nagy...

Close