HOGYAN NÉZETT KI JÉZUS?

Rekonstruálták néhány történelmi személyiség arcát, köztük Jézusét is, úgy gondolják, hogy valójában így nézhetett ki.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Sokan azt mondják, hogy valószínűleg azért ábrázolják olyan formában Jézust, ahogyan most, mert a vallásos embereknek így jobban tetszik, és jobban tudnak úgymond „azonosulni” a karakterrel.

Viszont ha igaznak bizonyul ez a friss kutatás, akkor elfelejthetjük az eddigi összes Jézust ábrázoló, festményt és minden mást.

Jézus alakját a harmadik századtól rengetegen örökítették meg, főleg művészek, festők, szobrászok, és még sok másféle művészetben megtalálható Jézus képe. Persze minden templom falán is ott van, a jól megszokott ábrázolási stílusban. Ráadásul a kezdetektől nézve, egyre inkább alakult egy bizonyos formában, így mára már egy fehér bőrű Jézust láthatunk mindenhol.

Viszont most úgy tűnik, hogy az ábrázolt Jézus mégsem úgy nézett ki, mint ahogyan mutatják.

Richard Neave kutatásának köszönhetően, elég valószínű, hogy elfelejthetjük, a magas, hosszú hajú, fehér bőrű Jézus képet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A kutatásoknak köszönhetően ugyanis kiderült, hogy sokkal inkább hasonlíthatott a közel-keleti galileai zsidók külső megjelenéséhez.

A tudós abból indult ki, hogy a keresztrefeszítést megelőzően Júdásnak meg kellett mutatnia, a sok ember közül melyik Jézus, mert azok nem tudták megkülönböztetni őt a tanítványaitól.

A kutatócsoport izraeli régészek által feltárt sírokból tanulmányozott koponyákat, és digitális technikákat alkalmazva kiderítették, hogy nagyjából milyen lehetett az arcuk, és a bőrük. Ugyan a szakáll igaz, de a kutatók szerint, sokkal inkább rövid göndörödő haja lehetett.

Mivel állítólag nem tudták megkülönböztetni a tanítványai közül, így nagyjából az akkori átlagos testmagasságúnak kellett lennie, ami 160 centiméter. Plusz mivel 30 éves koráig ácsként dolgozott, tehát fizikai munkát végzett, így a kutatócsoport szerint erősebb testalkatának kellett lennie, mint az ábrázolt.

Egy érdekes és elgondolkodtató kérdés: Te szerinted az Európai keresztények hatalmas tömege hogyan fogadná ezt az új, (esetleg valódi) Jézus-ábrázolást? Milyen következményei lennének annak, ha kiderülne, és a kutatási eredmények is megerősítenék azt, hogy a fenti képen látható figura valójában Jézust ábrázolja?

Tisztelt Olvasónk!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát, ez azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás