ÍGY NÉZ KI A SZÚNYOGCSÍPÉS KÖZELRŐL – VIDEÓ

loading...

Ilyen a szúnyogcsípés közelről nézve.

Sokkal összetettebben működik a szúnyogcsípés, mint eddig gondoltuk.

Az apró cső amit a bőrünk alá szúr, igazából nem is egyetlen cső, hanem hat darab apró tű, amik összehangolva működnek.

A szúnyogcsípés közelről nézve egyszerre érdekes és rémisztő is egyben. Az első két ű olyan, mintha fogak lennének, és azért nem vesszük észre, amikor a bőrünk alá hatolnak, mert annyira élesek. A másik két tűt kampóként használja, amik tartják a bőrt, amíg az utolsó két tű dolgozik. Az ötödik tűt használja a vér szívásához. Többször is a bőrbe szúrja, hogy megtalálja az apró ereket.
loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ezen a tűn receptorok is találhatóak, amik megkönnyítik az erek megtalálását. Majd ha megtalálta az erek, akkor szívószálként használja a vér felszívásához. Amikor végzett a művelettel, szétválasztja a vért és a vizet, majd a vizet kiengedi a testéből.

A hatodik tűvel kémiai anyagot juttat a bőrbe, ezzel teszi könnyebbé a vér kiszívását és ez okozza a viszketést a szúnyogcsípés után. Ekkor kerülhet az ember szervezetébe a szúnyogok által hordozott vírus is.
Kedves Olvasónk!
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE! https://www.facebook.com/Erdekes

Szólj hozzá

Hozzászólás