KÍGYÓSZERŰ SZÖRNYET LÁTTAK ÚJ-ZÉLAND PARTJAINÁL?

KÍGYÓSZERŰ SZÖRNYET LÁTTAK ÚJ-ZÉLAND PARTJAINÁL?
loading...

A goolge earth-ön egy nagyon furcsa képre bukkantak. Azt állítják hogy a képen egy 12 méter hosszú kígyószerű szörny is lehet.

Az Oke-öbölben feltűnt lényt egy mérnök szúrta ki a Google műholdas térképén.

Egyenlőre nem sikerült azonosítani hogy mi is látható a képen, de egyesek egy szörnynek gondolják.

Pita Witehira mindenesetre eléggé megrémült mikor a Google Earth alkalmazással tanulmányozta az Oke-öböl környékét. A műhold által áprilisi felvételen látta meg a hosszú, kígyószerű árnyékot a vízben, ami néhol még 40 méter mély is lehet.

loading...

A jelenség attól különös, hogy a körülötte hullámképződményeket is látott. Mivel azonban nem kísérte fehér hab ezeket, így a mérnök szerint kizárható, hogy hajótest keltette volna a hullámokat. Ezek olyanok voltak, melyeket a vízfelszín alatt mozgó testek képeznek.

„Ez a valami túl nagy ahhoz, hogy cápa legyen, és túl gyorsan mozog ahhoz, hogy bálna. És jó nagy tömegnek kell a víz alatt mozognia, különben nem keltene ekkora örvényt” – Mondta a mérnök.

A férfi meg van róla győződve, hogy egyfajta titokzatos tengeri lényt látott, ami minimum 12 méter hosszú lehet.

A kép láttán sokan azt mondták hogy ez egy újabb ok arra, hogy a vízivilág kutatására fordítsanak több pénzt és ne az űrkutatásokra.

Tények: Földünk felszínének 71 százalékát tengervíz borítja, s a világtenger területének több mint a fele 3000 méternél mélyebb, a tengeri élővilág kutatása ennek ellenére jobbára a felszín közeli vizekre korlátozódott, mintegy ezerméteres mélységig.
2000-ben, az óceánokban élő, többmilliónyira becsült fajból mindössze 250 ezret ismertünk. A kutatók azóta további több ezer fajról készítettek beszámolót, és bár 2010-ig még újabb ezrekkel bővült a lista, az összes faj megismerése nyilvánvalóan lehetetlen. Csupán három, az antarktiszi vizekben befejeződött expedíció körülbelül 700 olyan fajt gyűjtött be, amely valószínűleg új a tudomány számára.

Read previous post:
OKOS KARKÖTŐ: AMI TABLETTÉ VÁLTOZTATJA A BŐRÖDET!
OKOS KARKÖTŐ: AMI TABLETTÉ VÁLTOZTATJA A BŐRÖDET!

Egy párizsi cég forradalmi karkötőt készített aminek a neve Ciclet Bracelet, azaz az okos karkötő. Ezt a kiegészítőt magunkra véve...

ÚJ TALÁLMÁNY: KÖRÖMLAKK AMI KIMUTATJA AZ ITALBA TETT DROGOT!
ÚJ TALÁLMÁNY: KÖRÖMLAKK AMI KIMUTATJA AZ ITALBA TETT DROGOT!

4 egyetemista fiatal zseniálisat alkotott, amely sok száz lányt menthet meg a legrosszabbtól. A négy egyetemista egy olyan körömlakkot készített,...

Close