ÍGY NYÚZZÁK A NÉPET! BÜNTETNEK, BÍRSÁGOLNAK, INKASSZÓZNAK!

ÍGY NYÚZZÁK A NÉPET! BÜNTETNEK, BÍRSÁGOLNAK, INKASSZÓZNAK!
loading...

ÍGY NYÚZZÁK A NÉPET! BÜNTETNEK, BÍRSÁGOLNAK, INKASSZÓZNAK!

[good_old_share]

Ezt a cikket érdemes elolvasni és megosztani. Nagyon tanulságos!

 

Egy olvasói vélemény a cikk előtt: Az alábbi cikket még kiegészíteném fontos információkkal, amiket első kézből tudok. Orbánék nem elég, hogy megszüntették a 90 napos türelmi időt, de már mindenért könyörtelenül inkasszóznak! Orbán furkósbotját a NAVot használják az alábbi aljasságuk elkövetésére. Egy 2015-ös kormányrendelet szerint, amennyiben nem fizeti be valaki a rezsitartozását 60 napon túl inkasszóznak. A számlát előzetes értesítés nélkül zárolják.
Teljesen mindegy, hogy mi megy rá lehet az nyugdíj, jövedelem vagy bármilyen összegű jóváírás azt zárolják és levonják egyben vagy ha nincs elegendő összeg, akkor akár hónapokig zárolhatják a számlát mindaddig amíg nem tudják levonni a tartozást. Ezalatt naponta súlyos kamatokat tesznek még rá. Közben pedig kikötik a vizet, áramot vagy a gázt vagy mindezeket együttesen, mert nem tud hirtelen miből fizetni.

Ha nincs kitől hirtelen kölcsönkérnie az illetőnek, akkor szó szerint ott hal meg a lakásában és még ügyet intézni sem tud. Azoknál, akik például az állásuk elvesztése miatt csúsznak el zárolják, de mivel nem tudják levonni, ezért egy idő után végrehajtást indítanak ellenük azaz elveszítik a lakásukat, házukat.

loading...

A legtöbben nem devizahitel tartozások miatt veszítik el az ingatlanjukat hanem rezsitartozások miatt!

Részletfizetési kérelem esetén pedig 30%-ot kötelező befizetnie és csak utána adják meg a havi részletfizetést. Sokan úgy kapják meg a részletfizetési lehetőséget, hogy sunyi módon fizetés előtt küldik ki a levelet így szinte biztos, hogy nem képes az illető befizetni a tartozásának a 30%-át.

Egy másik hozzászólás: a világpiacon kb 50%-kal csökkent a gáz ára. Az agyonplakátozott rezsicsökkentés, mely a 25%-os megtakarítást dicsőíti, valójában 25%-os árdrágítás! "teccik" érteni?!
És íme a cikk:

Sokan felháborodtak a napokban, amikor kézhez kapták a Tigáz Zrt. felszólítását, hogy 8 napon belül fizessenek be különböző nagyságú összegeket, de minimálisan 40 eurónak megfelelő magyar forintot. Többen szerkesztőségünknek jelezték, mi pedig a szolgáltatónál érdeklődtünk, ahonnan megerősítették: valóban egy évre visszamenőleg büntetést küldenek egyes késedelmesen vagy be nem fizetett számla után, amit számukra egy márciusi törvénymódosítás tesz lehetővé – írja a Hajdú Online.

Túl nagy publicitást nem kapott, legfeljebb csak pénzügyi berkekben egy márciusban hozott intézkedés, amely a 40 eurós behajtási költségátalány módosításra vonatkozik, és a Polgári Törvénykönyvből kivéve önálló törvényként fogalmazták újra. Ez rendelkezik a vállalkozások, valamint a vállalkozás és szerződő hatóság közötti kereskedelmi ügyletek ellenértékének késedelmes teljesítése esetén a másik fél felé benyújtható anyagi igényről. Mivel ez leginkább a könyvelésben jelent könnyebbséget, szót sem érdemelt volna, amíg a gázszolgáltatásból kivonulni készülő Eni, azaz magyarországi vállalata, a Tigáz Zrt. nem jelezte üzleti fogyasztói felé, hogy a cég is él ezzel a lehetőséggel az új törvényben megadott egy évre visszamenőleg. Ennek „esnek áldozatul” most sokan, olyanok is, akik a (az euró középárfolyamától függően) havi 12-13 ezer forintos büntetésnél jóval kevesebb számla kifizetése előtt bizonyultak feledékenynek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Nagyobb a büntetés

Egy kisbolt tulajdonosnője például azért érzi sérelmesnek a rá kirótt több mint 70 ezer forintot, mert átlagban havi 9 ezer forintot fizetett be késedelmesen, és neki is 12 ezerbe kerül havonta a feledékenysége, akárcsak az ennek a sokszorosát időben nem fizetőknek. Még nála is igazságtalanabbnak tartja ezt a fajta utólagos büntetést az a férfi, akinek ugyan van egy műhelye Debrecenben, de egy éve már nem használja, csak készenléti díjat számláztak neki fogyasztás híján, most pedig 4 hónapra a 40 eurós behajtási költségátalányt, azaz legalább 50 ezer forintot. Jelezte is, hogy méltányossági kérelmet nyújt be a Tigázhoz, reméli, figyelembe veszik a két összeg közötti jelentős eltérést. [good_old_share]

A törvény alkalmazásáról beszélgetve a cég sajtószóvivője, Száraz Gábor is azt hangsúlyozta, hogy amennyiben az általuk törvényesen alkalmazott eljárással kapcsolatban valakinek problémája van, nyugodtan jelezze feléjük. Igaz, nem annyira a kiszámlázott tétel elengedéséről, mint inkább fizetési könnyítésről, ütemezésről beszélt. Azt is elmondta, amennyiben valaki azért késett a számla kiegyenlítésével, mert neki nem jó a befizetési határidő, és néhány nappal át szeretné ütemeztetni, arra is van lehetőség. Hozzátette, egyszerűbb, mintha utólag akarja ezzel megmagyarázni az illető, miért várt a fizetési felszólítás megérkezésééig, vagy esetleg egyáltalán nem egyenlítette ki a számlát.

Kinek mennyi 40 euró
Ennél a pontnál érdemes megállni, ugyanis, mint a cikk elején már említettük, ez az uniós jogharmonizációs törvény a kereskedelmi, illetve szolgáltatási ügyletek során gyakran kialakult laza fizetési fegyelem erősítését célozta, akár két különböző ország cégei között is. A magyar gyakorlatból is számtalan példát lehetne hozni erre, így több százezres, milliós vagy milliárdos tartozások esetén a 40 eurós behajtási költségátalány, amiből a pénzhez jutási eljárásokat, például a fakto­ring cégek megbízását lehet fedezni, nem igazán életszerű a közműcégek részéről az olyan kis tételeknél, mint a fentebb említett kettő. Hogy ennek ellenére miért egységes a büntetés? Erre a szóvivő azt mondta, a törvény nem ad lehetőséget a különbségtételre, így ez a kérdés már nem a Tigáz Zrt. kompetenciájába tartozik. A szerző: Égerházi Péter

Neked is van hasonló negatív tapasztalatod? Megírhatod az oldal alján, vagy a Facebook oldalon.

Read previous post:
ÍGY NÉZ KI A SZÚNYOGCSÍPÉS KÖZELRŐL - VIDEÓ
ÍGY NÉZ KI A SZÚNYOGCSÍPÉS KÖZELRŐL – VIDEÓ

Ilyen a szúnyogcsípés közelről nézve. [good_old_share] Sokkal összetettebben működik a szúnyogcsípés, mint eddig gondoltuk. Az apró cső amit a bőrünk...

2018-RA JÖHETNEK A REPÜLŐ AUTÓK - VIDEÓ
2018-RA JÖHETNEK A REPÜLŐ AUTÓK – VIDEÓ

A technikai fejlődés megállíthatatlan. 2018-ra jöhetnek a repülő autók. [good_old_share] Friss hír, hogy egy Német cég saját, mini magángépeken dolgozik....

Close