NAPENERGIÁS INTERNET!

NAPENERGIÁS INTERNET!
loading...

Napenergiás technológiát fejlesztettek az internetezéshez skót kutatók: az új eljárással a napelempanelek közvetítik a széles sávon érkező jeleket, és a működéshez szükséges energiát is a napfényből nyerik.

A technológia lehetővé teszi az önellátó, vezeték nélküli kommunikációt a városoktól távol eső vidékeken, a fejlődő régiókban, ahol nincs még kiépített internetes infrastruktúra, illetve vészhelyzetekben is. A rendszer prototípusai másodpercenként nagyjából hét megabites sebességet értek el, ez pedig egyenlő a hagyományos vezeték nélküli hálózatok sebességével.

A kutatás az Edinburghi Egyetem úttörő LiFi technológiájára épül, mely LED-lámpák által küldött jelekkel végzi az internetes adatátvitelt. A napenergiás LiFi a legtávolabbi helyeken is elérhetővé teszi a netkapcsolatot, és a vezeték nélküli kommunikáció sokféle lehetőségét teremti meg.

loading...

A LiFi technológiával kínaiak is kísérleteznek, az ottani kísérletek alapján nem hét, hanem 150 Mbps sebesség is elérhető általa.

hvg.hu

 

Read previous post:
EMLÉKEZNI VALÓDI ÉNÜNKRE
EMLÉKEZNI VALÓDI ÉNÜNKRE

Sokan az embrió szintjén megmaradva élik le életüket. Igazából sohasem mertek megszületni. Születésünk fizikai stációin mindannyian keresztülmegyünk, a lélek megszületése...

HATALMAS ÓCEÁNT TALÁLTAK EGY KIS HOLDON.
HATALMAS ÓCEÁNT TALÁLTAK EGY KIS HOLDON!

Egyre érdekesebb a Szaturnusz körüli "világ". Érzékeny gravitációs mérésekkel megerősítették, hogy a Szaturnusz egyik kis holdjának, az Enceladusnak a jégkérge...

Close