NEM IS GONDOLNÁD, HOGY MEKKORA ÜZLET VAN A METEORITOKBAN

loading...

Nem is gondolnád, hogy mekkora üzlet van a meteoritokban.


Családok megélhetését jeleni a meteorit biznisz.
Valószínűleg nem gondolnád azt, hogy vannak helyek, ahol kifejezetten meteoritdarabokat árulnak. Pedig van, és sok család megélhetését biztosítja.

loading...

A marokkói Erfoudban található, piacon a legkelendőbb cikkek az űrkövek, de persze emellett minden más is megtalálható.

A Szahara nyugati határán fekvő marokkói Erfoud városa a sivatagban élő nomádok egyik legfontosabb kereskedelmi központja.

Az évek során egy hatalmas piac alakult itt ki, ami több ezer család megélhetését biztosítja. Ez a piac azonban nem olyan, mint az átlagos piacok. Persze megtalálhatóak itt a hétköznapi árucikkek is, azonban rengeteg meteorit is itt cserél gazdát.

Ráadásul ez egyre nagyobb üzlet, ugyanis az elején még csak a hétköznapi emberek vásároltak meteoritokat, azonban ahogyan terjedt a híre, úgy találtak rá a helyre a kutatók is, akik már rendszeresen járnak oda azért, hogy megtalálják a nekik tetsző meteoritokat, amiket aztán kutatásokra használnak fel.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Főként amerikai, spanyol és francia kutatók járják a Szaharát fizetett marokkói útikalauzokkal meteoritokat keresve.

A kutatók így sokkal olcsóbban jutnak hozzá az űrbeli kövekhez, ráadásul ők maguk választhatják ki, a nekik tetszőt.
De persze nemcsak a kutatók miatt megy az üzlet, hiszen a hétköznapi emberek is vásárolnak kisebb darabokat, és a gazdagabb emberek sokszor ezekkel a meteoritokkal díszítik a házukat.

De persze vásárolnak tőlük gyűjtők, múzeumok és kutatóintézetek is.

Egy átlagos emberi nagyságú ököl méretű kő nagyjából 8000 és 10 000 forint között mozog, azok a kövek pedig, amiknek különleges színe vagy formája van, 16 000 és 25 000 forintot is elkérhetnek.

Ez persze nem olcsó, de ahhoz képest nem is drága, hogy az űrből érkező kövekről beszélünk.

Azonban úgy tűnik, hogy a piacon már nem sokáig lesznek eladó meteorit darabok, ugyanis a kormány terve az, hogy állami tulajdonba veszik a köveket, nagyjából úgy, mint ahogyan ez a régészeti leleteknél is van.

loading…


loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás