HATÉKONY MÓDSZERT TALÁLTAK A RÁK KEZELÉSÉRE

HATÉKONY MÓDSZERT TALÁLTAK A RÁK KEZELÉSÉRE

Egy új módszert fejlesztettek ki a rák kezelésére.

[cn-social-icon]

Egyenlőre hatásosnak tűnik a módszer.

Az új módszer még nem tökéletes, de fejlesztés alatt van, és a legtöbb beteg máris javulást mutat.

Az utóbbi évtizedekben az orvostudomány azon dolgozik, hogy a rákos megbetegedéseket visszaszorítsa, és hatékony gyógymódot találjon rá.

loading...

A mostani új gyógymód úgy tűnik, hogy hatékony. Ugyan voltak vele problémák de egyenlőre hatékonynak tűnik.

Az immunoterápia elnevezésű gyógymód a szervezet saját immunrendszerét programozza át úgy, hogy felismerje a rákos sejteket, és elpusztítsa őket.

A Seattle-i Fred Hutchinson Rákkutató Központ szakemberei az elmúlt években ezt a módszert tesztelték, olyan előrehaladott leukémiás és limfómás betegekkel, akiknél már minden lehetséges módszert kipróbáltak, de nem használt semmi. Néhányuk betegsége olyan súlyossá vált, hogy egyáltalán nem volt biztos, megérik-e a kísérlet végét.

A kísérletet három éven keresztül csinálták, és a nemrég megrendezett AAAC konferencián beszélt róla a kutatásvezető Dr. Stanley Riddell.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Elmondta, hogy az immunoterápia hatására a kísérletben résztvevő 29 leukémiás betegből 27-nél javulás állt be, sőt, a harmadik év végére szinte teljesen eltűnt a betegség a szervezetükből.

A limfómás betegeknél is hasonlóan jók voltak az eredmények. 30 betegből 19-nél már az első kezelések után javulás mutatkozott. Azonban még adódtak gondok, és a kezelési módszer nem tökéletes, erre a kutatást vezető orvos ki is tért a beszédében.

Elmondta, hogy a kísérlet során néhány páciensnél citokin felszabadulási szindróma jelentkezett, ez akkor lép fel, ha egyszerre túl sok rákos sejt pusztul el, és sajnos ketten meghaltak a kísérletek során.

Azt mondta, hogy a kutatócsoport jelenleg azon dolgozik, hogy kifejlessze a tökéletes adagot, ami nem pusztít el egyszerre túl sok sejtet, azonban eredményes javulást ér el.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások