HATÁSOS GYÓGYNÖVÉNYEK AZ ALLERGIA ELLEN

HATÁSOS GYÓGYNÖVÉNYEK AZ ALLERGIA ELLEN

Az allergiaszezon sokaknak megkeseríti az életét.

[good_old_share]

Így írunk néhány gyógynövényről, ami segíthet az allergia leküzdésében.

Az allergiaszezon bizony sokaknak nagy gondot okoz, és akár hónapokig is szenvedhetünk az allergia miatt. Azonban vannak olyan gyógynövények, amikkel kezelhetőek, vagy csökkenthetőek az allergia tünetei.

A legtöbben a gyógyszertárakban veszik meg azokat a készítményeket, amik hatásosak az allergia ellen (persze nem olcsón), miközben néhány egyszerű gyógynövénnyel saját magunk is megoldhatjuk ezt a problémát.

loading...

Csalán

A csalán talán az egyik legjobb választás lehet a kezdeti allergiás tünetek enyhítésében. Gazdag karotinban, K-vitaminban és a kvercetinben gazdag, ami gátolja az allergiát okozó hisztamin termelődését. Több ezer kísérleti alanyon próbálták ki, és arra az eredményre jutottak, hogy az alanyok több mint felénél, hatásosabbnak bizonyult a csalán, mint a gyógyszerek.

Papsajt

A papsajt az egyik leghatékonyabb gyógynövény lehet a szénanátha kezelésében. Egy klinikai vizsgálat során egy allerkia kezelésére alkalmas gyógyszerrel hasonlították össze, és hasonló, sőt majdnem ugyan olyan eredményeket ért el a gyógynövény, azzal a különbséggel, hogy a növény nem okozott álmosságot. A papsajt emellett pozitívan befolyásolja az immunrendszert, de asztma kezelésére is használják, teaként elkészítve pedig nagyon jól csökkenti a köhögési ingert.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Édesgyökér

Egy koreai tanulmányban jegyezték le, hogy az édesgyökér egyik összetevőjének ( licoachalcone), antitumor, antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatása van. Gátolja celluláris tevékenységeket, emiatt csökkenti az allergiás reakciókat, és a bőr gyulladását is.

Ginko Biloba

A ginkgo biloba, (páfrányfenyő) ginkgolid-tartalmánál fogva gátolja az allergén anyagok működését. Pontosan ezért, nagyon hatékonyan csökkenti az allergiás tüneteket. Emellett gyulladásgátló anyagokat is tartalmaz, és bebizonyították azt is, hogy enyhíti az asztmás rohamokat.

Reishi gomba

 

Ezt a gombafajtát már több ezer éve használják a gyógyászatban a Japánok és a Kínaiak is. Nemcsak csökkenti az allergiás tüneteket, hanem szinte mindenre jó. Rengeteg problémára jelenthet gyógyírt, és ezért is hívják a gombák királyának.

Facebook hozzászólások