HAMIS OTP-S LEVÉLLEL AKARJÁK ELHALÁSZNI AZ ADATAINKAT!

HAMIS OTP-S LEVÉLLEL AKARJÁK ELHALÁSZNI AZ ADATAINKAT!

Hamis OTP-s levéllel akarják ellopni az adatainkat.

[cn-social-icon]

Ha ilyen levelet kapsz az „OTP-től” akkor ne kattints rá.

Adathalászok egyre jobb módszereket találnak ki arra, hogy lenyúlják az adatainkat. Most egy hamis OTP-s levelet küldözgetnek, és ha rámegyünk az e-mailben található linkre, akkor ellopják az adatainkat.

Az üzenetben azt írják, hogy rengeteg adathalász próbálkozik azzal, hogy hamis OTP-s levelet küld, ezért személyesen szeretnének minket ellenőrizni. Tehát úgy akarják ellopni az adatainkat, az ügyes tolvajok, hogy azt mondják, hogy éppen az adathalászok ellen vannak.

loading...

„Mivel az utóbbi időben sok adatokat kicsaló üzenetet kaptak az OTP ügyfelei, ezért a bank úgy döntött, hogy mindenkit személyesen ellenőriz.” Ez áll abban az angol nyelvű üzenetben, amit állítólag az OTP küldött, de persze ez nem igaz, hiszen ezt az adathalászok küldik az OTP nevében.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A csalók azt írják a levélben, hogy aki 73 órán belül nem kattint a linkre és adja meg az adatait, annak zárolják a számláját. Ha pedig esetleg belépnénk és megadnánk a személyes adatainkat, akkor az rögtön a csalókhoz kerülne.

Az e-mailben található link látszólag az OTPdirekt belépőoldalára visz, de a valóság az, hogy egy hamis oldalra dob minket, ami elkéri az adatainkat, a számlaszámot, az azonosítót és a jelszót is elkéri. Ezek után pedig már a csalóknak könnyű dolgok van, és könnyedén hozzáférhetnek a pénzünkhöz.

Manapság egyre többen próbálkoznak azzal, hogy valamilyen cég vagy hivatalos szerv nevében ellopják a személyes adatainkat. Leginkább mostanában bankok nevében próbálkoznak, hiszen szinte mindenkinek van bankszámlája.

Viszont azt fontos hogy tudjuk, hogy a Bankok sosem kérik tőlünk e-mailben a személyes adatok megadását, hiszen ezek bizalmas információk. Tehát ha ilyen levelet kapunk, akkor azonnal törölhetjük is.

FRISSÍTÉS: A honlapján az OTP is figyelmezteti az ügyfeleit:

Biztonsági felhívás

Egy, az interneten terjedő phishing levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni ügyfeleinktől. Felhívjuk figyelmüket, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak.
Ahogy már számos alkalommal hangsúlyoztuk, az OTP Bank soha nem kért és nem kér mailben ügyféladatokat, szolgáltatás megerősítést. Amennyiben tájékoztatásunk késve érte el Önt és adatait már megadta, kérjük, haladéktalanul lépjen kapcsolatba velünk a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben.

Hitelintézetünk a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

 

Ha szeretnéd, hogy mások is értesüljenek erről a csalásról, akkor oszd meg a cikket, hogy minél többen tudjanak erről a csalásról.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások