FIGYELEM! ÍGY NYÚLJÁK LE A PIN KÓDODAT AZ ATM-NÉL – VIDEÓ!

loading...

FIGYELEM! ÍGY NYÚLJÁK LE A PIN KÓDODAT AZ ATM-NÉL – VIDEÓ! [cn-social-icon]

A napokban a rendőrség egy közleményt és egy videót tett közzé, melyben figyelmezteti a lakosságot az ATM-eknél rájuk leselkedő veszélyre. Szerencsére egyelőre ezt a brit rendőrség tette közzé.

A lopás elkövetése rendkívül egyszerű, igy ennek is köszönhető, hogy gyorsan terjed már Európában is.

A tolvajok módszerének a lényege, hogy egy kisméretű kamerát szerelnek az ATM-ek fölé, aminek a segítségével megszerzik a bankkártyához tartozó PIN kódot. Ez természetesen önmagában még nem lenne elég, ezért a digitális kártyaadatokat egy gyorsan felszerelhető, álcázott kártyaolvasóval szerzik meg.A rendőrség által nyilvánosságra hozott videóról első pillantásra úgy látjuk, mintha azt egy ipari kamerával készítették volna. Az igazság ennél megdöbbentőbb. A képeket ugyanis egy kis eszközzel, konkrétan egy iPod Nano (MP3 lejátszó) készülékkel rögzítették. A kütyüt az ATM-fölé úgy rögzítették a tolvajok, hogy könnyen látható legyen, mikor a bankkártya tulajdonosa beüti a PIN-kódját.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A videó alatti fotón pedig azt – a már beépített szerkezetet láthatjuk az ATM-en, mellyel a kártya adatait is megszerezték, konkrétan egy kártyalopásra specializált preparátummal, amit az ATM-re szereltek fel, a kártya bemeneti nyílására.

loading...

Mivel ez az elkövetési forma is rendkívül gyorsan terjed, ezért érdemes figyelni az ATM – nél is! [cn-social-icon]

Szólj hozzá

Hozzászólás