EZÉRT VAGYUNK ROSSZUL, HA AUTÓBAN OLVASUNK

EZÉRT VAGYUNK ROSSZUL, HA AUTÓBAN OLVASUNK

Ezért leszünk rosszul, ha az autóban olvasunk.


Egy kis érdekesség.

Az autóban olvasás praktikus dolog, hiszen jól kihasználható az utazással töltött holtidő. Azonban sokan nem tudnak az autóban olvasni, mert sok embernél rosszullétet eredményez.Egy kicsit utána jártunk, hogy ez mitől is lehet, és érdekes dolgokat találtunk. Sokan azt mondják, hogy a gyomor miatt van, és hogy nem bírja a gyomruk, pedig ez nem igaz, hiszen ezért a jelenségért egyáltalán nem a gyomor a felelős.

Kiderült, hogy az agy a felelős azért, ha az autóban nem tudunk olvasni, hiszen ilyenkor az agyunk azt hiszi, hogy éppen megmérgezik.

loading...

A rosszullét azért alakul ki, mert az agy ellentmondásos jelzéseket kap.

Ha autóban ülünk, az egyensúly érzékelésért felelős belsőfül észreveszi, hogy mozgásban vagyunk, viszont ha közben olvasunk, a szemünk csak a mozdulatlan papírt vagy képernyőt látja, amitől akár a kanapén is ülhetnénk otthon.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ez azt eredményezi, hogy az agyunk nem kap vizuális megerősítést arról, hogy éppen mozgásban vagyunk, ezért az agyunk összezavarodik, és úgy érzékeli mintha hallucinálnánk.

A hallucinációkat pedig leginkább méreganyagok okozhatják, így az agyunk beindítja a méreganyagok elleni védelmét.

Amikor a szervezetünk beindítja a méreganyagok elleni védőmechanizmusát, akkor azt hányinger formájában érezzük, hiszen ez a legjobb védekezés.

A mérged kiürítésének a legjobb módja ugyanis a hányás, hiszen ezzel kitisztítjuk a gyomrunkat.

Természetesen nem mindenki egyformán érzékeli ezeket a dolgokat, és nem mindenki lesz rosszul az autóban olvasás közben. Ez azért lehet, mert különböző mértékben tudjuk tolerálni ezt az érzékek közötti ellentmondást. 

Akik jól bírják, azoknak nincs gondjuk ezzel a dologgal, akik azonban kevésbé bírják, azoknak van egy hasznos tippünk.

Az ellentmondásos jeleket úgy tudjuk a leginkább szintbe hozni, ha olvasás közben, időnként kitekintünk, hiszen ezzel jelezzük az agynak, hogy ténylegesen mozgásban vagyunk, és nem csak hallucináció a mozgásérzet.

Egyébként fordított esetben is eredményezhet rosszullétet, tehát ha látjuk a mozgást, de nem érzékeljük azt. Ilyen lehet például a 3D-s mozi, vagy a virtuális valóság.

loading…


Facebook hozzászólások