FELSZÁLLT A FACEBOOK DRÓNJA, AMI INGYENES INTERNETET BIZTOSÍT MAJD – VIDEÓ

FELSZÁLLT A FACEBOOK DRÓNJA, AMI INGYENES INTERNETET BIZTOSÍT MAJD - VIDEÓ
loading...

Felszállt a Facebook drónja, ami ingyenes internetet szór majd szét a világban.

[good_old_share]

Az elképzelés valósággá vált, és a szegényebb emberek életét is jobbá tehetik ezzel. Az Aquila névre keresztelt repülővel a tervek szerint, a világ minden szegletébe szórnák az internetet teljesen ingyenesen.

Ezzel pedig elérhetnék azt, hogy a világ szegényebb pontjain is elérhető legyen az internet, és olyan emberek is hozzáférhetnének, akik eddig nem tudtak internetezni.
loading...

Tavaly ilyenkor még csak elméleti síkon beszéltek a hatalmas drónról, azonban egyetlen év alatt meg is alkották azt. Most pedig elvégezte az első tesztrepülését is, ami nagyon jól sikerült.

A tesztet már korábban hajtották végre, azonban az eredményekről még csak most számoltak be.

Eredetileg úgy tervezték, hogy a drón 30 percet töltene a levegőben az első tesztrepülésnél, azonban a kísérlet olyan jól sikerült, hogy végül 96 percig volt a levegőben gond nélkül.

A végső cél az, hogy a napelemes drónok 18 km-es magasságban 3 hónapon át legyenek képesek a levegőben maradni. Persze ehhez még néhány dolgot át kell alakítaniuk a gépeken, de már közel állnak ahhoz, hogy teljesen kész legyen a gép.

A drón elég nagy, viszont a szénszálas anyaga miatt mindössze 450 kg a súlya, és 130 km/h-s sebességre képes. A fejlesztők azt szeretnék elérni, hogy a drón még könnyebb legyen, és még gyorsabb.

A napelemes drónok alig használnak energiát, nagyjából annyi energiát használnak el, mint három hajszárító, de még ezt is hatékonyabbá akarják tenni. A hírek szerint gép már most is annyi energiát képes felvenni a napelemeknek köszönhetően, hogy egész éjszaka a levegőben tud maradni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Tehát a drón tesztjei eddig nagyon jó eredményeket mutattak, azonban még szükség van további tesztekre. De ha minden jól megy, akkor talán már jövőre létrejöhet az ingyenes internet világszerte.
Read previous post:
TE AZ UNIÓBAN AKARSZ MARADNI? ITT A EU VALÓDI TERVE.
TE AZ UNIÓBAN AKARSZ MARADNI? ITT A EU VALÓDI TERVE

TE AZ UNIÓBAN AKARSZ MARADNI? ITT A EU VALÓDI TERVE [good_old_share] Az Európai Unió állampolgárainak nagy része már hosszú évek...

LEMARTA EGY KUTYA LÁBÁT EGY REJTÉLYES NEONZÖLD FOLYADÉK VÁRPALOTÁN
LEMARTA EGY KUTYA LÁBÁT EGY REJTÉLYES NEONZÖLD FOLYADÉK VÁRPALOTÁN

Várpalotán most mindenki erről az esetről beszél. [good_old_share] Egy rejtélyes folyadék lemarta egy kutya lábát. Egy árokban egy ismeretlen neonzöld...

Close