FELSZÁLLT A FACEBOOK DRÓNJA, AMI INGYENES INTERNETET BIZTOSÍT MAJD – VIDEÓ

FELSZÁLLT A FACEBOOK DRÓNJA, AMI INGYENES INTERNETET BIZTOSÍT MAJD - VIDEÓ

Felszállt a Facebook drónja, ami ingyenes internetet szór majd szét a világban.

[good_old_share]

Az elképzelés valósággá vált, és a szegényebb emberek életét is jobbá tehetik ezzel. Az Aquila névre keresztelt repülővel a tervek szerint, a világ minden szegletébe szórnák az internetet teljesen ingyenesen.

Ezzel pedig elérhetnék azt, hogy a világ szegényebb pontjain is elérhető legyen az internet, és olyan emberek is hozzáférhetnének, akik eddig nem tudtak internetezni.
Tavaly ilyenkor még csak elméleti síkon beszéltek a hatalmas drónról, azonban egyetlen év alatt meg is alkották azt. Most pedig elvégezte az első tesztrepülését is, ami nagyon jól sikerült.

loading...

A tesztet már korábban hajtották végre, azonban az eredményekről még csak most számoltak be.

Eredetileg úgy tervezték, hogy a drón 30 percet töltene a levegőben az első tesztrepülésnél, azonban a kísérlet olyan jól sikerült, hogy végül 96 percig volt a levegőben gond nélkül.

A végső cél az, hogy a napelemes drónok 18 km-es magasságban 3 hónapon át legyenek képesek a levegőben maradni. Persze ehhez még néhány dolgot át kell alakítaniuk a gépeken, de már közel állnak ahhoz, hogy teljesen kész legyen a gép.

A drón elég nagy, viszont a szénszálas anyaga miatt mindössze 450 kg a súlya, és 130 km/h-s sebességre képes. A fejlesztők azt szeretnék elérni, hogy a drón még könnyebb legyen, és még gyorsabb.

A napelemes drónok alig használnak energiát, nagyjából annyi energiát használnak el, mint három hajszárító, de még ezt is hatékonyabbá akarják tenni. A hírek szerint gép már most is annyi energiát képes felvenni a napelemeknek köszönhetően, hogy egész éjszaka a levegőben tud maradni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Tehát a drón tesztjei eddig nagyon jó eredményeket mutattak, azonban még szükség van további tesztekre. De ha minden jól megy, akkor talán már jövőre létrejöhet az ingyenes internet világszerte.
Facebook hozzászólások